KunstMuseaZSlider

Jaeger-LeCoultre en Van Gogh Museum eren Vincent van Gogh

In 2015 wordt aandacht geschonken aan de 125ste sterfdag van de wereldberoemde post-impressionistische schilder Vincent van Gogh. Vanwege dit speciale jaar presenteren Jaeger-LeCoultre, Boutique partner Gassan en het Van Gogh Museum in Amsterdam een gelimiteerde editie van het iconische Reverso horloge. Op de wijzerplaat van de Reverso à Eclipse is één van Vincent van Gogh’s beroemdste werken, de Zonnebloemen, te bewonderen. Het originele schilderij dateert uit 1889, geschilderd gedurende de laatste periode van zijn leven en is momenteel in het bezit van het Van Gogh Museum.

Het idee voor dit unieke horloge kwam van Jacco Goossens, General Sales Manager bij Gassan. Hem werd gevraagd een bijzonder stuk te bedenken ter gelegenheid van het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Hij combineerde hiervoor drie componenten: ambacht, kunst en erfgoed. Deze drie elementen komen samen in de Reverso à Eclipse van Jaeger-LeCoultre, waar de emailleurs een uitzonderlijk meesterwerk op de wijzerplaat hebben gereproduceerd. Achter de wijzerplaat die geopend kan worden, bevindt zich een verborgen schat in de vorm van Van Gogh’s schilderij.

Dit unieke horloge, waarvan in totaal slechts vijf stuks worden geproduceerd, is verwezenlijkt in samenwerking met Gassan en het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het meesterwerk kan in het museum worden bewonderd.

Foto (c) Lex Beers Fotografie

Geef een reactie