DansPodiumZhighlightZSlider

Truus Bronkhorst maakt met dochter Roxy voorstelling over schoonheid

Op dinsdag 17 november gaat It’s a beautiful day van Truus Bronkhorst in première in de Toneelschuur in Haarlem. In deze voorstelling staat Truus Bronkhorst voor het eerst sinds haar carrière op toneel samen met dochter Roxy en 6 studenten van de acteursopleiding in Utrechts. Samen dansen en spelen zij, en maken kabaal.

It’s a Beautiful Day gaat over de onbetwistbare en altijd aanwezige schoonheid. Schoonheid die gelukkig maakt, en moed kan geven om door te gaan. Maar ook schoonheid die kan vernietigen en teniet kan doen. Jongewaard neemt het publiek mee in een redenatie, een reis, een vertelling. Zij praat over haar grote liefde ‘kunst’ en leidt zodoende het begrip ‘schoonheid’ in. Waar liggen de grenzen van kunst, en waar die van schoonheid? Zij schept een kader voor de dans van Bronkhorst en de acteurs.

Met It’s a Beautiful Day komt de oude wens van Bronkhorst om dans te maken met acteurs uit. Acteurs dansen zoals geen enkele danser dat zou kunnen is haar opvatting en zij geven een nieuwe lading aan haar werk. De acteurs dansen de ruige en expressievolle dans die Bronkhorst berucht en beroemd heeft gemaakt. Bronkhorst danst mee als leider, als afgedankte, geliefde en outcast.

14 nov 2015 Tryout Corrosia, Almere |  www.corrosia.nl/
16 nov 2015 Tryout Toneelschuur, Haarlem | www.toneelschuur.nl
17 nov 2015 Premiere Toneelschuur, Haarlem | www.toneelschuur.nl
19 nov 2015 De Nwe Vorst, Tilburg | www.denwevorst.nl
04 dec 2015 Unieke Zaken, Alkmaar | www.uniekezaken.nl/
05 dec 2015 Unieke Zaken, Alkmaar | www.uniekezaken.nl/
15 dec 2015 Theater Kikker, Utrecht | www.theaterkikker.nl
16 dec 2015 Theater Kikker, Utrecht | www.theaterkikker.nl
20 jan  2016 Frascati, Amsterdam  | www.frascatitheater.nl
21 jan 2016 Frascati Amsterdam | www.frascatitheater.nl
25 feb  2016 Ainsi Maastricht | www.ainsi.nl

Geef een reactie