PodiumZhighlightZSlider

Nieuwe generatie liedjesschrijvers treedt op met eigen werk

Onder de naam Club Het Lied presenteert Het Koninklijk Concertgebouw in 2016 een reeks concerten waarin een nieuwe generatie Nederlandstalige zangers/liedjesschrijvers van zich laat horen. In de intieme Koorzaal brengen zij eigen werk en begeleiden zichzelf daarbij op de vleugel of spelen samen met andere musici.

Renee van Bavel bijt op vrijdag 15 januari 2016 het spits af. Al jaren is Renee een vertrouwd gezicht in theaters en op festivals in Nederland en België. Sinds 2012 woont ze in Berlijn en tourt ze met haar Duitstalige repertoire ook succesvol door Duitsland en Oostenrijk.

Renee van Bavel schrijft en zingt aan de vleugel over wat zij in de wereld om haar heen ziet. Ze combineert teksten die raken met sterke melodieën. Over een onhandige verliefdheid of fietsen door Amsterdam, maar ook grote (actuele) thema’s zoals vluchten en oorlog zet zij raak op muziek. Renee van Bavel stelt vragen, probeert zich te verplaatsen en brengt zo ‘ver van je bed’ dichterbij. Zoals in het lied Wat neem je mee als je niet weet waar je heen gaat?, geschreven voor een Syrische vluchteling. Dit lied, gespeeld op de nationale herdenking van Monument Kamp Vught, is hier te beluisteren.

MAAS, op vrijdag 8 april 2016 te horen in Club Het Lied, maakt nieuwe Nederlandstalige muziek op de driesprong van jazz, pop en theaterlied. De afgelopen jaren stond MAAS (toen nog onder de naam Thijs Maas) in theaters en op muziekpodia en festivals. MAAS is winnaar van de meest recente editie van de Nekka-wedstrijd, bedoeld voor muzikanten die in hun werk kiezen voor de Nederlandse taal.

Foto (c) Ingo von Sueven

Geef een reactie