MuziektheaterPodiumZhighlightZSlider

Paul de Munnik brengt album uit en start met theatertournee

Op maandag 7 maart verschijnt het eerste album van Paul de Munnik, dat de titel ‘Nieuw’ meekrijgt. De cd-presentatie vindt plaats in De Kleine Komedie te Amsterdam en is tevens de aftrap voor de gelijknamige theatertournee. In maart en april trekt Paul langs de kleinste, meest intieme zalen voor een reeks try out voorstellingen. Alleen. Geen vangnet. Alleen een piano, een gitaar, liedjes en een stem.

In theaterseizoen 2016-2017 volgt een uitgebreide tournee. De première van de voorstelling ‘Nieuw’ staat gepland op dinsdag 25 oktober 2016 in De Kleine Komedie. De complete speellijst wordt medio april bekend gemaakt.

Tijdens de laatste tour “..Naam..”, en na het uit elkaar gaan van Acda en De Munnik schreef Paul een groot aantal nieuwe songs, waarvan er 15 werden opgenomen in de ICP studio in Brussel onder de bezielende leiding van Wouter Planteijdt.

Songs die vertrouwd en toch nieuw klinken. Paul heeft de wortels opgezocht van waaruit hij ooit begon. Blues, Rock, Pop, Folk, Chanson, het komt allemaal voorbij.

Tijdens de cd-presentatie wordt Paul begeleid door de mannen die hem ook in de studio hebben bijgestaan:
Wouter Planteijdt gitaren
Hein Offermans contrabas
David Middelhoff bas en gitaren
Patrick van Herrikhuijzen toetsen
Dave van Beek drums

En de hemel lachte
Kom dan jongen
Vul je longen
Geef je over, maak een einde
Aan je vlucht
En mijn hoofd brak door het water heen
De zon scheen in mijn ogen
Druppels, regenbogen
Ik zoog mijn longen vol met lucht
(Uit “Nieuw”)

Geef een reactie