BoekenZhighlightZSlider

Umberto Eco overleden

Vrijdagavond is de Italiaanse schrijver Umberto Eco overleden. Dat meldt persbureau AFP. Eco schreef verschillende wereldberoemde boeken, als ‘De naam van de roos’, ‘De Slinger van Foucault’ en ‘De begraafplaats van Praag’. ‘De naam van de roos’, werd in 1986 verfilmd, met Sean Connery in de hoofdrol, een rol waarvoor hij een Bafta mocht ontvangen.

Eco stond bekend als een schrijver die feit en fictie genadeloos door elkaar verweef. Zijn romans stonden vol met complotten, vervalsingen en gevaar, en bevatten doorgaans meerdere lagen in de verhaallijn. Umberto Eco schuwde ook niet om verschillende talen door elkaar heen te gebruiken, wat zijn boeken niet voor iedereen even toegankelijk maakten.

Umberto Eco is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is 84 jaar geworden.

Geef een reactie