FilmZSlider

Yzabel maakt titelsong voor ‘Knielen op een bed violen’

Yzabel heeft de titelsong gemaakt voor de film ‘Knielen op een bed violen’. De Amsterdamse singer-songwriter, die bekend staat om haar autobiografische teksten en geëngageerde live optredens, nam speciaal voor de film een Nederlandstalige versie van het nummer ‘We are Hallelujah’ op, dat onlangs verscheen op haar debuut-EP ‘Half Awake’.

Yzabel: “Ik ben vereerd dat ik als nieuwe artiest gevraagd ben voor de titelsong van deze grote productie. Samen met producers Jens Munnik en Eric van Tijn hebben we het nummer ‘We are Hallelujah’ van een passend arrangement voorzien voor de film. De titelsong is uiteindelijk een geheel nieuw lied geworden en gaat over de zoektocht naar liefde, wanneer diepe angsten tot waarheid verworden. Vrij intens, maar dat sluit prachtig aan bij waar de film ‘Knielen op een bed violen’ over gaat.”

Over ‘Knielen op een bed violen’:
Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diepreligieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

‘Knielen op een bed violen’ is een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Een ontroerende film over liefde, geloof en het maken van keuzes.

De film is geproduceerd door NL Film en geregisseerd door Ben Sombogaart (Bride Flight, De Storm, De Tweeling), met hoofdrollen voor Barry Atsma, Noortje Herlaar, Marcel Hensema, Bert Luppes, Gaite Jansen, Nils Verkooijen en Willem Voogd. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jan Siebelink, en vanaf 25 februari te zien in de bioscoop.

Geef een reactie