MuziektheaterPodiumZhighlightZSlider

dOeK Festival opent met best-of-avond in Korzo

In de wereld van de geïmproviseerde muziek is het dOeK Festival één van de spannendste en belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. Dit jaar opent het Amsterdamse festival met een best-of-avond in Korzo. Drie vaandeldragers uit de drie improvisatie hoofdsteden van de wereld komen op 28 april naar Den Haag: Natural Information Society uit Chicago, Mike Majkowski uit Berlijn en Okapi uit Amsterdam.

NIS produceerde volgens Pitchfork het één na beste experimentele album van 2015. Ze spelen ritmisch opzwepende, psychedelische muziek met een glansrol voor de driesnarige Guembri. Majkowski haalt door alternatieve speeltechnieken de meest ongelofelijke sounds uit de contrabas. En Okapi is een sprookjesorkest en nieuw muzikaal laboratorium met 11 artiesten, 8 platenspelers, 4 sirenes, 15 bellen, 9 trommels, 10 proppen papier, 1 doedelzak, een handvol oude instrumenten, hedendaagse instrumenten en een laptop.

Geef een reactie