BoekenZhighlightZSlider

100.000 Exemplaren van ‘Pogingen iets van het leven maken’ verkocht

Van Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen, zijn 100.000 exemplaren verkocht! Het boek staat bijna twee jaar na verschijning nog steeds in de top 10 van de bestsellerlijst, de vertaalrechten zijn verkocht aan 29 landen en productiemaatschappij BlazHoffski/Dahl TV ontwikkelt een tv-serie. In januari 2016 verscheen Hendrik Groens tweede dagboek, Zo lang er leven is, dat de nummer 1-positie in de bestsellerlijst haalde.

In Pogingen iets van het leven te maken, dat in juni 2014 verscheen bij uitgeverij Meulenhoff, laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met het wel en wee van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Als antwoord op het eeuwige klagen, het zuchten en steunen, de halsstarrigheid en het misplaatste ongeduld van bejaarden richt Groen samen met zes medebewoners de rebellenclub Omanido (‘Oud-maar-niet-dood’) op. Door zijn scherpe gevoel voor humor, eerlijke bespiegelingen over ouder worden en kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland heeft Hendrik Groen de harten van vele lezers, boekhandelaren en critici veroverd.

Geef een reactie