BoekenZhighlightZSlider

Henning Mankell – Wallanders Wereld

Een oud-collega en medeboekenwurm vertelde me jaren geleden over Wallander. Het leek wel alsof ze hem persoonlijk kende, zo veel wist ze over hem te vertellen. Nou waren wij het regelmatig flink oneens met elkaar, maar hierin moest ik haar gelijk geven. De Wallander-serie van Henning Mankell behoorde al snel tot mijn favorieten. Ik las ‘De vijfde vrouw’ als eerste en ik was direct fan. Dat smaakte naar meer! Beetje bij beetje sprokkelde ik alle boeken over Wallander bij elkaar.

Toen ‘Wallanders Wereld’ onlangs op mijn mat viel, deed ik dan ook een vreugdedansje. Eindelijk weer een boek over Wallander! Henning Mankell maakte in ‘De gekwelde man’, het laatste boek uit de Wallander-reeks, vakkundig een einde aan de carrière van de speurder en onlangs overleed Mankell zelf, iets nieuws hoeven de Wallander-fans helaas niet meer te verwachten.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, veel nieuws bevat ‘Wallanders Wereld’ ook niet. Het bestaat onder meer uit het korte verhaal ‘De hand’, dat in 2004 voor de Maand van het Spannende Boek werd uitgegeven. Als je dat nog niet gelezen hebt, zit je goed. Flinke bak koffie erbij en genieten maar. Verder beschrijven Patti Smith en Frits van Exter op een prachtige manier hun fascinatie met Wallander. Ook Henning Mankell zelf komt aan bod en dat is heus interessant. Maar verder…

Er worden locaties vermeld, er wordt wat over Wallander’s familie en de overige karakters verteld en zelfs Wallander’s favoriete operastukken komen aan bod. Maar ja. Alles wat ik wil weten over Wallander? Neu. Dit kan ik ook allemaal in de boeken vinden. Dan krijg ik de verhalen er ook bij. Kortom, dat ga ik doen. Bak thee, dikke plak chocolade, ik ben er even niet lieve mensen.

Uitgeverij De Geus, ISBN 9789044531008
3 out of 5 stars (3 / 5)
Koop online

Geef een reactie