PodiumZSlider

Zesde editie Festival Circolo gaat van start

De eerste tenten staan inmiddels op Landgoed Velder. De komende dagen wordt het festivalterrein verder aangevuld voor de 6e editie van Festival Circolo 2016. Festival Circolo presenteert in 10 dagen tijd meer dan 60 (inter)nationale circustheaterproducties die een beeld geven van de nieuwste ontwikkelingen. Op het evenement gaat één productie in wereldpremière, één in tentpremière en kennen 4 voorstellingen hun Nederlandse debuut. Een festival met bijzondere artiesten, wereldkampioenen en jong talent. Festival Circolo start op vrijdag 21 oktober en duurt tot en met zondag 30 oktober.

Enkele hoogtepunten van Festival Circolo 2016:

Les Colporteurs – Sous la toile de Jheronimus wereldpremière (Fr)
Speciaal voor deze Circolo-editie in het Jheronimus Bosch jaar maakt het Franse Cie Les Colporteurs een voorstelling geïnspireerd door het leven en werk van deze beroemde middeleeuwse schilder uit ’s-Hertogenbosch. In Sous la toile de Jheronimus neemt het gezelschap het publiek mee door de Tuin der Lusten met o.a. chinese paal, koorddansen, acrobatiek, Washington trapeze en aerial-ring. Een begoochelende en tragikomische ervaring. Deze voorstelling is alleen op Festival Circolo in Nederland te zien en reist daarna door Europa en andere werelddelen.

ISH- Elements of Freestyle tentpremière (NL)
Op zondag 23 oktober gaat de voorstelling Elements of Freestyle van het Amsterdamse ISH in wereldpremière. Artistiek leider Marco Gerris bracht Neerlands grootste talenten samen in een wervelende urban sports voorstelling met skates, BMX-fietsen, breakdance en andere vormen van acrobatiek. Met o.a. wereldkampioen freestyle skaten Sven Boekhorst en wereldkampioen Freerunning Bart van der Linden.

Geef een reactie