CabaretPodiumZhighlightZSlider

Extra show John Cleese in Chassé Theater Breda

Wegens blakende gezondheid werd de tour in de zomer al verlengd: de ‘The Last Time To See Me Before I Die’-solotour van Monty Python-legende John Cleese. De inmiddels 78-jarige Britse acteur, komiek en filmmaker stond in 2016 al voor een vijftal uitverkochte zalen door heel Nederland en gaat in 2018 nog eens zes shows doen. De eerste vijf shows zijn, op CCXL (Vlissingen) na – nog enkele tickets, uitverkocht en daarom komt er op 8 juni een extra show bij, en wel in Chassé Theater, Breda.

Monty Python’s Flying Circus, Fawlty Towers, maar ook A Fish Called Wanda, James Bond en Harry Potter; het oeuvre van funny man John Cleese is gigantisch en de man zelf is iconisch voor de kenmerkende Britse humor die vol absurdisme zit. Dat Cleese zelf nog steeds niet vies is van de nodige zelfspot, bleek uit zijn eerdere ‘Alimony Tour Year One and Year Two’ en vorig jaar de ‘The Last Time To See Me Before I Die’ tour die wegens succes en goede gezondheid wordt herhaald.

Dat Cleese door de jaren heen niet milder is geworden en graag zijn duidelijke mening geeft, bewees zijn tour vorig jaar al, want volgens Theaterkrant.nl bestaan er voor Cleese “geen heilige huisjes en kan humor voor een zalvende werking zorgen. De timing van Cleese is daarbij telkens fenomenaal. en: “Zijn toon blijft lichtzinnig van aard en zijn Britse, relativerende dictie werkt daarbij aanstekelijk.” Lof had de krant verder voor Cleese’s optreden in het Carré vanwege de mooie mix van vertoonde fragmenten, anecdotes over de totstandkoming van sketches en de filosofie die de Brit er zelf op nahoudt over humor.

De (waarschijnlijk) aller-, állerlaatste kans om Cleese in levende lijve te zien, met hem mee te lachen én in een Q&A vragen aan hem te mogen stellen.