PodiumZhighlightZSlider

Maike Fleuren is nieuwe directeur productiehuis Oost-Nederland

Maike Fleuren is de nieuwe zakelijk en artistiek leider van productiehuis Oost-Nederland (ON). Ze is de opvolger van Rob Kramer, de grondlegger van het productiehuis dat in dertien jaar is uitgegroeid tot belangrijkste talentontwikkelaar op gebied van popmuziek in Nederland. Kramer wordt per 1 mei de nieuwe directeur van ArtEZ Conservatorium in Enschede.

Maike Fleuren (35) neemt per 1 maart het stokje van Rob Kramer over. Met haar heeft productiehuis Oost-Nederland een zakelijk en artistiek leider die intern door Kramer is opgeleid. Fleuren zet het belangrijkste gedachtegoed van ON voort: talentontwikkeling. Volgens dat adagium vindt Kramer het tijd om ruimte te maken voor haar en haar plannen. “Ik ben ervan overtuigd dat de toekomst van ON bij Maike en de rest van het team in goede handen is. Zij zijn samen met ONze muzikanten en projecten toch een beetje mijn erfenis. En daar ben ik heel erg trots op,” aldus Rob Kramer. Ook het team van ON spreekt zijn vertrouwen in de nieuwe directeur uit: “Rob is voor ons onvervangbaar, maar met de ervaring die we in de afgelopen jaren samen hebben opgedaan, hebben we genoeg capaciteit in huis. We zijn klaar voor de toekomst van ON met Maike als nieuwe directeur.”

Maike Fleuren heeft ruim twaalf jaar ervaring als producent in het culturele veld. Daarnaast vervult ze verschillende bestuursfuncties in de theaterwereld en popmuziek. Ze is werkzaam geweest binnen alle drie de organisaties van De Nieuwe Oost: het grootste interdisciplinaire productiehuis van Nederland waar ON samen met Generale Oost (dans en theater, Arnhem) en Wintertuin (literatuur, Nijmegen) deel van uitmaakt. Fleuren heeft hierdoor een sterke interdisciplinaire basis met de voeten in de popmuziek. Als hoofdproducent bij ON paste ze dit toe bij producties als het 23-koppige Kyteman’s Hiphop Orkest, de kindervoorstelling De Beer Die Geen Beer Was, de festivalshow RAMKOERS en alle edities van de muziektheaterreeks Het Geluid Van. In de loop van de jaren is Maike Fleuren hierdoor uitgegroeid tot iemand met brede visie op talentontwikkeling en de juiste ervaring om de koers van ON met nieuwe energie voort te zetten.

Kramer staat aan de wieg van vele ongebruikelijke popproducties en heeft ervoor gezorgd dat het productiehuis op het gebied van talentontwikkeling een vooraanstaande positie in Nederland in heeft kunnen nemen. Kramer begeleidt als praktijkcoach reeds zes jaar studenten van de ArtEZ Popacademie in Enschede. Daarnaast vervult hij verschillende advies-en bestuursfuncties binnen het culturele veld. Per 1 mei wordt Rob Kramer directeur van het ArtEZ Conservatorium. Binnen de nieuw te vormen driehoofdige directie van het conservatorium is hij onder meer verantwoordelijk voor de locatie Enschede. Naast de functie van directeur zal Rob Kramer één dag in de week les blijven geven op het conservatorium.

Foto: Cyril Wermers

Geef een reactie