BoekenZhighlightZSlider

Het fotoboek over 10 jaar Kyteman: The Kyteman Family

Gabriel Eisenmeier publiceert The Kyteman Family, een beeldverslag over 10 jaar Kyteman ‘The Kyteman Family’ neemt je mee in het leven van de Utrechtse muzikant Colin Benders – ook wel bekend als Kyteman – en zijn Orchestra. De afgelopen tien jaar fotografeerde Gabriel Eisenmeier Kyteman en zijn muzikale familie in hun reis langs de grootste Nederlandse festivals en toonaangevende podia, maar ook tijdens hun verschillende tournees in het buitenland. Niet alleen kreeg het Nederlandse hiphoplandschap met de komst van Kyteman een nieuwe impuls, ook de muzikale vernieuwing in improvisatie in de succesvolle jamsessies markeren een bijzonder moment in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Over het beeldmateriaal
Eisenmeiers document belicht alle belangrijke facetten van het afgelopen decennium en laat je meekijken op momenten en plekken die doorgaans verborgen blijven voor het publiek. Het is een selectie van de beste foto’s uit het enorme archief dat Eisenmeier de afgelopen jaren verzameld heeft. De verrassende vormgeving neemt de kijker mee langs grootse en kleinere momenten uit het leven van deze bijzondere groep muzikanten. De bijgeleverde muziek versterkt die beleving.

ISBN 978-90-827212-0-1

Geef een reactie