BoekenZSlider

Het grootste project van de mens, nu in boekvorm

In Het grootste project van de mens legt Lawrence Krauss uit hoe ons huidige begrip van het heelal tot stand is gekomen en welke gevolgen dit heeft gehad voor ons bestaan. Hij neemt ons mee op een rondreis door de natuurwetenschap en laat ons kennismaken met de briljante pioniers die haar door de eeuwen heen hebben vormgegeven – vaak tegen de heersende politieke en religieuze doctrines in en met gevaar voor vervolging en verbanning. Het grootste project van de mens combineert serieuze wetenschap met inspirerende achtergrondverhalen. Het resultaat is een indrukwekkend boek over de geschiedenis van de totstandkoming van het allergrootste theoretische bouwwerk dat de mens ooit heeft geconstrueerd. Van de grootste kosmologische samenhang tot aan de natuur op haar allerkleinste schaal.

Aan welke toevalligheden hebben wij ons bestaan te danken? In Het grootste project van de mens, dat eind september verschijnt, verbindt Lawrence Krauss de wereld zoals wij die kennen met de onzichtbare wereld om ons heen, die zich onttrekt aan intuïtie en directe waarnemingen. Samen met bioloog Richard Dawkins verkent hij op 21 oktober in de Nationale Opera en Ballet te Amsterdam de geschiedenis van de kosmos, het ontstaan en de evolutie van de mens en laat hij zijn gedachten gaan over de toekomst van het universum en onze soort.

Lawrence Krauss is kosmoloog, gepromoveerd natuurkundige en populairwetenschappelijk auteur van onder meer Universum uit het niets. Als onderzoeker en auteur heeft hij tal van internationale prijzen ontvangen. Hij schrijft regelmatig voor o.a. The New York Times, The Wall Street Journal en Scientific American.

Geef een reactie