CabaretPodiumZhighlightZSlider

Comedienne Sarah Millican voor het eerst naar Nederland

De Engelse comedyster Sarah Millican komt op 4 maart 2019 naar het Delamar theater in Amsterdam met haar show “Control Enthusiast”. Het is de eerste keer dat Millican een Europese tour gaat doen, en ze slaat Nederland gelukkig niet over.

Sarah Millican brak tien jaar geleden door toen ze op het Edinburgh Fringe Festival in 2008 The Best Newcomer award in de wacht sleepte. Sindsdien geldt ze al een van de meest vooraanstaande comedians in de Britse scene. Ze is regelmatig te gast in TV-programma’s zoals 8 out of 10 Cats, Have I Got News For You, Mock the Week, QI, the Graham Norton Show en Never Mind the Buzzcocks. Ook had ze op BBC2 drie seizoenen haar eigen The Sarah Millican Television Programme, waarvoor ze twee BAFTA-nominaties kreeg. Met haar stand-up was ze headliner in grote shows als Live At The Apollo, Michael McIntyre’s Comedy Roadshow en Dave’s One Night Stand.

Control Enthusiast is haar vijfde soloshow en is razendgrappig, openhartig en bij vlagen lekker ranzig. Millican heeft het in deze nieuwe show over onder meer verkeersruzies, scheten laten in ziekenhuiskleding, de risico’s van het passen van BH’s en hoe je complimentjes moet ontvangen.

In oktober 2017 bracht Sarah Millican haar eerste boek How To Be A Champion uit. Het werd een Sunday Times No. 1 bestseller. Ook is ze een van de oprichters van de Standard Issue, een geestige podcast voor vrouwen door vrouwen.

De Europese data van de Control Enthusiast tour bestaat uit 7 shows in maart 2019, waarvan de Amsterdamse show op 4 maart zal plaatsvinden.