Boekrecensent

Als boekrecensent schrijf je zowel recensies als achtergrondartikelen en interviews over boeken. Je bent veelzijdig en je schrijfstijl mag scherp, beschouwend en informatief zijn. Als boekrecensent voel je je betrokken bij boeken en draag je pro-actief bij aan nieuwe content. In samenspraak met de redactie lees en recenseer je verschillende boeken, speciale recensie-exemplaren en belicht je achtergronden van de literatuur. Ook het interviewen van auteurs behoort uiteindelijk tot de mogelijkheden. Je leest minstens eens in de maand een boek ter recensie. Door je veelzijdige schrijven bouw je een interessant portfolio op.

Als medewerker van De Gele Culturele denk je daarbij mee over de invulling van nieuwe artikelen en lever een actieve bijdrage aan de verwezenlijking hiervan. Het schrijven van een proefartikel kan onderdeel zijn van de sollicitatie.

Functie-eisen:

Je hebt bij voorkeur HBO of universitair werk- en denkniveau, of aantoonbare ;
Je hebt bij voorkeur een journalistieke achtergrond met interesse in boeken en/of aantoonbare ervaring met schrijven;
Je hebt vanzelfsprekend een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
Je bent enthousiast, flexibel en bij voorkeur perfectionistisch;
Je kunt omgaan met deadlines, feedback en (positieve) kritiek;
Je vindt één boek in de maand eigenlijk te weinig.

Geboden:

De Gele Culturele biedt een uitdagende (vrijwillige) functie, waarbij je in een gezellig team wordt opgenomen en de kans krijgt je te ontwikkelen op journalistiek en cultureel vlak. Er gaan deuren voor je open die voor velen gesloten blijven.

Geef een reactie