Filmrecensent

Als filmrecensent schrijf je zowel recensies als achtergrondartikelen en interviews over film. Je bent veelzijdig en je schrijfstijl mag scherp, beschouwend en informatief zijn. Als filmrecensent voel je je betrokken bij film en draag je pro-actief bij aan nieuwe content. In samenspraak met de redactie bezoek je verschillende filmvoorstellingen, speciale perspreview en belicht je achtergronden van de filmwereld en films. Ook het interviewen van acteurs en regisseurs behoort uiteindelijk tot de mogelijkheden. Je bezoekt minstens eens in de maand een voorstelling ter recensie. Door je veelzijdige schrijven bouw je een interessant portfolio op.

Als medewerker van De Gele Culturele denk je daarbij mee over de invulling van nieuwe artikelen en lever een actieve bijdrage aan de verwezenlijking hiervan. Het schrijven van een proefartikel kan onderdeel zin van de sollicitatie.

Functie-eisen:

Je hebt bij voorkeur HBO of universitair werk- en denkniveau, of aantoonbare ;
Je hebt bij voorkeur een journalistieke achtergrond met interesse in film en/of aantoonbare ervaring met schrijven;
Je hebt vanzelfsprekend een uitstekende beheersing van het Nederlands;
Je bent enthousiast, flexibel en voor voorkeur perfectionistisch;
Je kunt omgaan met deadlines, feedback en (positieve) kritiek;
Je bent woonachtig in Nederland (bij voorkeur in de regio Amsterdam) of verblijft hier met grote regelmaat;
Je vindt de verplichting van één film in de maand eigenlijk te weinig.

Geboden:

De Gele Culturele biedt een uitdagende (vrijwillige) functie, waarbij je in een gezellig team wordt opgenomen en de kans krijgt je te ontwikkelen op journalistiek en cultureel vlak. Er gaan deuren voor je open die voor velen gesloten blijven.

Geef een reactie