Theaterrecensent

Als theaterrecensent schrijf je zowel recensies als achtergrondartikelen en interviews over het theater. Je bent veelzijdig en je schrijfstijl mag scherp, beschouwend en informatief zijn. Als theaterrecensent ben je betrokken bij theater en draag je pro-actief bij aan nieuwe content. In samenspraak met de redactie bezoek je verschillende theatervoorstellingen, speciale perspresentaties en belicht je achtergronden van theatervoorstellingen. Ook het interviewen van acteurs, regisseurs, cabaretiers en dergelijke behoort tot de mogelijkheden. Je bezoekt minstens eens in de maand een voorstelling ter recensie. Door je veelzijdige schrijven bouw je een interessant portfolio op.

Als medewerker van De Gele Culturele denk je daarbij mee over de invulling van nieuwe artikelen en lever een actieve bijdrage aan de verwezenlijking hiervan. Het schrijven van een proefartikel kan onderdeel zin van de sollicitatie.

Functie-eisen:

Je hebt bij voorkeur HBO of universitair werk- en denkniveau, of aantoonbare ;
Je hebt bij voorkeur een journalistieke achtergrond met culturele interesse of aantoonbare ervaring met schrijven;
Je hebt vanzelfsprekend een uitstekende beheersing van het Nederlands;
Je bent enthousiast, flexibel en voor voorkeur perfectionistisch;
Je kunt omgaan met deadlines, feedback en (positieve) kritiek;
Je bent woonachtig in Nederland of Vlaanderen of verblijft met grote regelmaat in de lage landen;
Je vindt de verplichting van één theatervoorstelling in de maand eigenlijk te weinig.

Geboden:

De Gele Culturele biedt een uitdagende (vrijwillige) functie, waarbij je in een gezellig team wordt opgenomen en de kans krijgt je te ontwikkelen op journalistiek en cultureel vlak. Er gaan deuren voor je open die voor velen gesloten blijven.

Geef een reactie