KunstMuseaZhighlight

Reinventing Happiness: Bosch Geluk

Vanaf zaterdag 12 september opent de tentoonstelling Bosch Geluk! Kan een andere kijk op geluk bijdragen aan een betere samenleving? Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch vroeg kunstenaars, theatermakers, ontwerpers en performers uit Den Bosch om hun persoonlijke visie te geven op de beleving van geluk. Naast artistieke en creatieve antwoorden komen ook actuele maatschappelijke thema’s aan bod. Bosch Geluk is zowel een tentoonstelling als een platform voor verschillende activiteiten. Een aantal kunstwerken en projecten is de gehele of een gedeelte van de periode te zien.

Deelnemende kunstenaars
Beeldende kunst: Academie voor Beeldvorming onder leiding van Klaas Burger en Rieneke de Vries, Ben Acket, Monique Broekman, Malou van Doormaal, Marianne van Heeswijk, Lisetteh, Lucas Kastelijn, Joost van Pagée & Michiel van de Weerthof, Marthe Zink
Theatermakers: Theatergroep Bint, Mees Borgman, Compagnie Kloon, Paul De Bruyne & Marjolein van de Meer
Filmmaker: Niels Duffhues
Performers / dansers: Robin Berkelmans, Bianca Tangande, Panama Pictures, Joost van Wijmen
Ontwerpers: Jitske Blom, Social Label, Studio Boot

Reinventing Happiness
Bosch Geluk is onderdeel van het kunstproject Reinventing Happiness (2014 – 2016). Reinventing Happiness is een driejarig project waarin verschillende kunstenaars samen met museumbezoekers onze notie van geluk opnieuw bekijken. Doel van de reeks is om alternatieve sociale concepten te ontwikkelen en te onderzoeken of een andere definitie van geluk nieuwe toekomstperspectieven oplevert.

Geef een reactie