KunstZSlider

Wereldberoemd doolhof naar Aus Berlin Festival

Tim Hendrik Schneider, de kunstenaar achter het wereldberoemde kunstzinnige doolhof Peristal Signum, presenteert zijn volgende werk op 28 november 2015 tijdens Aus Berlin Festival in de Spoorzone van Tilburg. In samenwerking met lokale kunstenaars zal hij het volledige festivalterrein van Aus Berlin omtoveren tot een labyrint dat je zintuigen op scherp zet en waar gezichtsbedrog heel normaal is. Het Peristal Signum is van origine een individualistische beleving, toch heeft de kunstenaar in samenwerking met het festival een weg gevonden om alle bezoekers de essentiële waardes van het labyrint te laten ervaren.

Het beste van Berlijn
Aus Berlin brengt de beste (on)bekende muziek uit Berlijn naar Nederland. Zo stond Claptone (single: ‘No Eyes’) op de eerste editie en sloot ADE-covergirl La Fleur vorig jaar af. Naast de beste elektronische muziek besteedt het festival aandacht aan smaakmakende beeldende kunst uit Berlijn en er wordt Fritz-Kola geschonken in plaats van Coca-Cola.

Psychedelic art
Ook presenteert het festival dit najaar Psychedelic Art. Zo wordt één van de podia versiert met de meest indrukwekkende psychedelische tenten die reageren op licht. Deze kleurrijke stretch tenten zie je veelal verschijnen op festivals als Burning Men, Psy-Fi en Boom Festival. Zie een foto onderaan dit bericht.

Programmering
Anja Schneider, Tiefschwarz, Weval (NL), Klangkuenstler, Dan Caster, Benotmane en Channel X zijn de eerste bevestigde artiesten dit jaar. Binnenkort voegt Aus Berlin nieuwe namen aan dit rijtje toe.

Geef een reactie