Podium

Andrea Bocelli viert de grootste filmsongs aller tijden op ‘Cinema’

Andrea Bocelli brengt op vrijdag 23 oktober zijn nieuwe album ‘Cinema’ uit. Op ‘Cinema’ viert de superster-tenor de grootste filmsongs aller tijden en is hij herenigd met muzikale legendes als David Foster, Humberto Gatica en Tony Renis (waarmee hij het populaire album ‘Amore’ maakte). Op het album staan themanummers uit een verzameling filmklassiekers die meerdere generaties in hun hart hebben gesloten, zoals ‘Doctor Zhivago’, ‘Love Story’, ‘The Godfather”, ‘La Vita E Bella’, ‘West Side Story’, ‘Breakfast At Tiffany’s’ en vele anderen.

Onlangs kwam de officiële videoclip uit bij het nummer ‘Nelle Tue Mani’ (Now We Are Free)’ uit de film ‘Gladiator’. De video werd opgenomen in de Mojave woestijn en naast Bocelli zelf is ook filmicoon John Travolta in de clip te zien.


De Italiaanse tenor, die in zijn lange carrière heeft opgetreden voor drie Amerikaanse presidenten, drie Pausen en Koninklijke families wereldwijd, zingt op ‘Cinema’ in vijf verschillende talen (Italiaans, Frans, Spaans, Engels en Siciliaans). Daarnaast werkt hij op het album samen met popsensatie Ariane Grande (op ‘E Piu Ti Penso’ uit ‘Once Upon A Time In America’ / ‘Malena’) en met Nicole Scherzinger (op ‘Don’t Cry For Me Argentina’ uit ‘Evita’).

Geef een reactie