PodiumZhighlight

Percussiefenomeen SYSMO lanceert in Amsterdam

Een topselectie van maar liefst 13 percussionisten maakt zich klaar om elke woensdag een concert te geven. Het fenomeen Sysmo is geïnspireerd op het unieke concept ‘La Bomba de Tiempo’ uit Buenos Aires, waar wekelijks ruim 1000 bezoekers dansen en een fenomeen is onder locals en toeristen. Het project startte 3 jaar geleden in Brussel en maakt zich nu klaar voor de première op 7 Oktober in de nieuwe ‘Mezrab’.

Gebarentaal
Tijdens de Sysmo-avonden spelen 13 percussionisten onder leiding van een dirigent en een special guest volledig geïmproviseerde muziek. Hiervoor werkt Sysmo met een unieke gebarentaal waarbij de dirigent een complete compositie improviseert. Daarvoor heeft hij de beschikking over meer dan 100 gebaren. De musici zijn getraind in het lezen in deze gebarentaal en ook het publiek wordt betrokken bij de composities. De dirigent is als een DJ die de energie van het publiek vertaalt naar 13 trommels in plaats van naar de draaitafels.

Gerenommeerd
Met 9 verschillende nationaliteiten kun je spreken over een zeer diverse groep van hoog niveau, de leden spelen onder andere ook bij gerenommeerde groepen als Percossa, Circle Percussions en KiT. Sysmo was reeds ook al te gast bij TedX en speelde op grote podia als Esperanzah en Recyclart. Een keur van special guests zal elk concert een eigen geluid geven. Zo zullen onder andere leden van leden van Jungle By Night, Kapok, Koffie en het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet meespelen.

Sysmo Amsterdam zal wekelijks vanaf 7 oktober spelen in Mezrab, Veemkade 576 Amsterdam.

Geef een reactie