MusicalPodiumZhighlightZSlider

Rapunzel aanrader voor het hele gezin

Rapunzel15 BasOeijen

Op zondag 4 oktober 2015 beleefde de sprookjesmusical ‘Rapunzel’ haar landelijke première in het Parktheater in Eindhoven. Producent van Hoorne Entertainment brengt hiermee haar achtste sprookje naar de Nederlandse Theaters. Het verhaal over het torentje en de haarvlecht werd met open armen ontvangen door het Eindhovense theaterpubliek, en terecht!

Sinds 2003 verovert Van Hoorne Entertainment vele kinderharten met hun theatervoorstellingen die zich vooral richten op familievermaak. De afgelopen jaren bracht het impresariaat onder andere de sprookjes Doornroosje en Sneeuwwitje naar de Nederlandse theaters. De musical Rapunzel past dan ook prima in dit rijtje van welbekende Nederlandse sprookjes.

Rapunzel13 Bas Oeijen

De musical Rapunzel vertelt het verhaal van sprookjesprinses Rapunzel (Sita Vermeulen) die dankzij een vloek een gigantisch lange haarvlecht heeft. Deze vloek kan enkel doorbroken worden door middel van het doorknippen van de vlecht met een gouden schaar. Kapper en tevens verteller Hilbrandt (Koen Iking) en zijn kappersknecht Tobias (Aaron Bruisten) bezitten een gouden schaar en krijgen de eer om prinses Rapunzel te knippen. De kwaadaardige Titus (Michael van Hoorne) en Fien (Esther van Santen) azen echter ook op de haren van Rapunzel en besluiten Rapunzel te ontvoeren. Thuis aangekomen tovert Fien in een geniale bui de deur weg waardoor Rapunzel voor eens en voor altijd opgesloten lijkt te zitten in een Torentje. Terwijl Rapunzel moedeloos in het torentje verblijft, werkt Fien nog aan haar meester-brouwsel: een shampoo waarbij de gebruiker haar zal gehoorzamen. Zal Rapunzel ooit nog bevrijdt worden uit haar torenkamertje voordat Fien haar tovershampoo af heeft?

Rapunzel14 Bas Oeijen

De musical Rapunzel is een uitgeklede versie van het eigenlijke sprookje, het verhaal is zo omgebogen dat het past in een 75 minuten durende theatervoorstelling. Uiteraard is het even wennen voor de echte sprookjesliefhebber die het verhaal van binnen en van buiten kent. Al dan niet is het vooral prettig dat het sprookje uitgekleed is tot een makkelijk te begrijpen verhaallijn. Dankzij de laagdrempelige wijze waarop de musical wordt gepresenteerd, is het verhaal juist daadkrachtiger dan het origineel en blijft de spanningsboog bij de jonge bezoekers gedurende de gehele voorstelling intact. Net als voorgaande producties kenmerkt de musical Rapunzel zich bovenal door het feit dat de musical een brede doelgroep trekt. De jeugdige bezoekers worden meegetrokken in het verhaal van Rapunzel, terwijl de volwassen bezoekers worden geprikkeld door het bijzondere voorkomen van tovenaarsduo Titus en Fien, die geregeld met hilarische grappen smijten die nog net niet onder de gordel gaan.

De musical kent daarnaast een zeer prettige totaalbeleving. De simpele, maar functionele, decors zijn een streling voor het oog en regisseur Bas Groenenberg heeft het sprookje gevormd tot een musical waar zang, dans en spel samenkomen tot een kindvriendelijk geheel. Met deze productie laat van Hoorne Entertainment zien dat zij op geheel eigen wijze kwalitatieve familieproducties kunnen brengen, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Sprookjesmusical Rapunzel is een smakelijke musical voor jong en oud, een aanrader dus voor het hele gezin!

Foto’s ©Bas Oeijen

Rapunzel castfoto1 Bas Oeijen Rapunzel9 Bas Oeijen Rapunzel8 Bas Oeijen Rapunzel6 BasOeijen Rapunzel4 Bas Oeijen Rapunzel3 BasOeijen Rapunzel2 BasOeijen Rapunzel1 BasOeijen Rapunzel Castfoto4 Bas Oeijen Rapunzel Castfoto3 BasOeijen Rapunzel Castfoto2 BasOeijen

Geef een reactie