Boeken

Zwervende kinderboeken in Rotterdam op de Nationale Kinderzwerfboekdag

Rotterdam zal woensdag 7 oktober verrast opkijken als de ZwerfboekBende in een rode, open bus de stad binnenrijdt. Het is dan namelijk Nationale Kinderzwerfboekdag! De ZwerfboekBende geeft het goede voorbeeld en laat kinderboeken zwerven in de stad. Zodat vele kinderen de kans krijgen om een boek te lezen.

Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, ontving de afgelopen weken honderden aanvragen uit het hele land voor zwerfstickers en informatiepakketten. Kinderzwerfboek-stations, kinderdagverblijven, basisscholen, buurtcentra, bedrijven, uitgeverijen en leesfanaten doen mee en laten kinderboeken zwerven op 7 oktober. Want ondanks goede initiatieven als de Kinderboekenweek kunnen in Nederland nog heel veel kinderen niet lezen omdat ze geen boeken hebben. Lezen is cruciaal voor de ontwikkeling van een kind en staat aan de basis van hun persoonlijke ontwikkeling.

ZwerfboekBende in actie

De Nationale Kinderzwerfboekdag wordt door de ZwerfboekBende aangegrepen om vele kinderboeken in de stad Rotterdam te verspreiden. In 2013 en 2014 bezocht de Bende Utrecht en Den Haag.  Om 13.00 uur trekt de ZwerfboekBende de stad in en laat kinderboeken zwerven op plekken waar deze hard nodig zijn. We vertrekken om 13.00 uur vanaf Kinderboerderij de Bokkesprong (Tjalklaan 90). De ZwerfboekBende arriveert om 15.00 uur bij de Euromast. Wethouder de Jonge opent hier om 15.30 uur het 700ste Kinderzwerfboek-station.

Geef een reactie