operaPodiumZhighlightZSlider

Gloednieuwe versie populaire opera Aïda op tournee

Aïda is misschien wel de populairste opera uit het geliefde oeuvre van Guiseppe Verdi. Schitterende melodieën, vele hartverscheurende solo’s en duetten en een overweldigende ‘Triomfmars’ vertellen een fascinerend verhaal over liefde, macht en verraad in het oude Egypte. In een fonkelnieuwe enscenering toont de Staatsopera van Tatarstan op ingenieuze wijze Egyptische paleizen en koninklijke vertrekken, die samen met de schitterende kostuums garant staan voor een rijke traditionele opvoering die het geniale werk van Verdi laat sprankelen. Aïda is vanaf 13 oktober 2015 in Nederland te zien.

De opera kent vele muzikale hoogtepunten waaronder het liefdeslied gezongen door de tenor Radames voor de slavin Aïda, het gebed van de priesters tijdens de ceremonie voor de bevelhebber en het slotduet waar de geliefden elkaar treffen in het graf. De schitterende muziek, gebracht door een groot symfonie orkest, een koor van 48 zangers en de beste solisten veroveren ieders hart gegarandeerd.

Triomftocht van een opera
Prinses Amneris, dochter van de Egyptische farao, houdt van de jonge veldheer Radames. Hij kan haar liefde niet beantwoorden, want hij heeft een heimelijke relatie met de slavin Aïda. Niemand weet dat Aïda in werkelijkheid de gevangen genomen dochter van de koning van Ethiopië is, het land waarmee Egypte in oorlog is. Hun liefde leidt uiteindelijk tot de ultieme opoffering.

Eén van de grote sterren in deze opera is de veelgevraagde Oksama Kramereva uit Kiev, die op fenomenale wijze de rol van Aïda vertolkt. Oksama won in 2009 de Placido Domingo Operalia, één van de internationaal meest toonaangevende competities voor jong talent. Ze was eerder in Nederland te zien in de rol van Turandot (2013) in de gelijknamige opera. Oksama heeft in een reeks van grote operahuizen gezongen, onder meer in de grootse Royal Opera Hall in London en de Arena di Verona in Italië.

DATUM TIJD LOCATIE THEATER KASSA
di 13 okt 2015 20:00 Drachten Schouwburg De Lawei 0512-335050 KAARTEN RESERVEREN
wo 14 okt 2015 20:15 Nieuwegein Stadstheater De Kom 030-6045554
PREMIÈRE!

KAARTEN RESERVEREN

do 15 okt 2015 20:00 Nijmegen Stadsschouwburg Nijmegen 024-3221100 KAARTEN RESERVEREN
vr 16 okt 2015 20:00 Roermond Theaterhotel De Oranjerie 0475-391491 KAARTEN RESERVEREN
za 17 okt 2015 20:15 Alsemberg-beersel (b) Cultureelcentrum De Meent 0032-23591600 KAARTEN RESERVEREN

Geef een reactie