PodiumZhighlightZSlider

Albumpresentatie The Junction in Paradiso

Ze bestaan nog maar 2 jaar, maar stonden al op diverse podia in Zuid-Korea, Indonesië en Duitsland. Ook sleepten ze in Oostenrijk en Denemarken competitieprijzen in de wacht voor hun vocale hoogstandjes. Nu is het aan het Nederlandse publiek om het 5-koppige a capella gezelschap The Junction te leren kennen. In Paradiso presenteerde de groep hun debuutalbum.

In een bomvolle bovenzaal van de Amsterdamse muziektempel overtuigden Tineke Blok, Margriet van Duivenbode, Joyce-Lou van Ras, Henk Kraaijeveld en Paul Maaswinkel met een gevarieerde set liedjes van het debuut Right Down The Road, aangevuld met een reeks songs uit hun verdere repertoire. Het gros daarvan bestaat uit fraaie covers en enkele eigen nummers.

20151015 The Junction AR - mOOm photography LR-2

The Junction valt niet in een hokje te plaatsen. De leden putten hun inspiratie uit pop, jazz, R&B en zelfs klassiek. Zo staat Gnarls Barkley’s kraker Crazy naast de musicalhit Singin’ In The Rain en wisselt het collectief Eefje de Visser’s Hartslag af met de Cole Porter standard I Concentrate On You. De knappe complexe arrangementen van Maaswinkel en Kraaijeveld zorgen voor een verfrissende draai  waardoor de liedjes opnieuw gaan leven.  Dat The Junction ook met eigen werk prima uit de voeten kan, bewijst een track als het vrolijke funky Catch My Breath waarin de nagebootste gitaar en catchy groovende beat bewondering oogsten.

Het geluid van The Junction kenmerkt zich door de sopraanklanken van de dames die fraai contrasteren met de diepe croonerachtige zang van de heren. Bijzonder is hoe de formatie met het grootste gemak schakelt van fraaie jazzscats naar bruisende solo’s over vette beats, om in een kwinkslag klassieke koortjes ten beste te laten horen. En dat is knap, want je moet van goede huize komen om met a capella het publiek lang genoeg te kunnen boeien. Maar daarin slagen deze toegewijde vocalisten die met veel kracht en passie hun talent etaleren. Wie van harmonieuze zang en strakke ritmes houdt, moet The Junction in de gaten houden. Een sprankelende kennismaking!

Gezien: The Junction live in Paradiso, Amsterdam op 18 oktober 2015.

20151015 The Junction AR - mOOm photography LR-5

Foto’s (c) mOOm photography

Geef een reactie