CabaretPodiumZSlider

Silvester verlegt de regels

Hij is inmiddels een bekend gezicht in theater ‘t Gasthoes in Horst aan de Maas; Silvester Zwaneveld. U weet wel die van Arie en Silvester. Hij gaat nu langs de theaters met alweer z’n 4de solo programma. Net als in zijn vorige programma’s toont Silvester zich persoonlijker en zoekt hij de humor (wederom) dicht bij huis. In Regels zijn Regels zitten vele dagelijkse herkenbare dingen zoals reclame en spammails.

silvester zwaneveld (1)

Silvester leest o.a. voor hoe hij hierop naar de bedrijven terug geschreven heeft. Deze regels zijn bijna poëtisch van aard, maar vooral erg geestig. Silvester is gevat en alert als het gaat om (uitgelokte) reacties uit de zaal. Hij kan de aandacht van het publiek zonder noemenswaardige visuele effecten of bijvoorbeeld een liedje makkelijk vasthouden.

silvester zwaneveld (6)

Met z’n cabaret collega Arie Koomen heeft Silvester voor grotere (volle) zalen gestaan, maar zijn enthousiasme en vriendelijke charisma heeft er niets onder te leiden. Hij is scherp, het kan af en toe schuren en toch blijft het beschaaft. Via een kwinkslag naar het aantal mensen en het nut van de drankomzet nodigt hij het publiek uit om hem na afloop in de foyer te treffen. Niet geheel onverwacht zal hij daar zijn eerste roman ‘Puk van de Slettenflat’ – het ultieme mannenboek – signeren. Dit boek zit overigens net als zijn show vol goed doordachte teksten en observaties van mensen en hun dagelijkse beslommeringen. Spannend, maar buitengewoon grappig.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

silvester zwaneveld (13)

Geef een reactie