MuziektheaterPodiumZhighlightZSlider

Disney in Concert steelt harten van jong en oud

Na twee avonden Symphonica in Rosso met Marco Borsato trok op 25 oktober 2015 het magische Disney in Concert naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Van Lambaart Entertainment bracht in samenwerking met MOJO dit glansrijke concert naar de Nederlandse Disney liefhebbers met als resultaat een magische ervaring vol herkenning en verwondering.

Disney in Concert 4 Bas Oeijen

Wie is er niet opgegroeid met de films van Disney? Filmklassiekers zoals Assepoester (1955) en De Kleine Zeemeermin (1989) zitten uiteraard nog in ons geheugen gegrift. Maar ook het recente Frozen (2013) kan eigenlijk niet onder je radar door gegaan zijn, de film was een ware hit en werd wereldwijd een hype. Laatstgenoemde film kende daarbij een ware wereldhit als het om filmmuziek gaat. Het nummer Let it Go (in het Nederlands Laat het Los) werd wereldwijd grijs gedraaid door de radiostations en wist vele kinderharten te stelen. Het is dan ook niet gek dat de kaarten voor Disney in Concert als warme broodjes over de toonbank gingen, al snel werd buiten de show van 16:00 uur op zondag ook een show om 12:00 uur aangekondigd.

Disney in Concert 6 BasOeijen

Een bijzondere beleving, want net zoals alles van Disney zijn de Disney in Concert shows wereldwijd een succes. Het is dan ook zeker uniek te noemen dat de show in ons koude kikkerlandje wordt opgevoerd. Het Metropool Orkest weet met 65 muzikanten de fundering te leggen van deze magische belevenis. Het programma van de twee uur durende show was divers en uitdagend voor zowel jong als oud, bijzonder is dat de gastartiesten tweetalig zingen. Gastartiesten Jamai, Anita Meyer, Leona Philippo, Sjors van der Panne, Kim-Lian, Thomas Berge, Jim Bakkum en Guido Spek zingen zowel in het Engels als in het Nederlands. Ondanks dat vele van de liedjes beter uit de doeken komen als zij in het originele Engels worden gezongen, roept het toch bij de jongste bezoekers wat verwarring op. Gelukkig worden de jonge kijkers continu geprikkeld door de kleurrijke beelden op het grote scherm boven het orkest. Deze beelden zorgen tevens voor de magische reis door de tijd (en je eigen jeugd) die Disney in Concert kenmerkt. Vele beelden en liederen worden diep uit je geheugen gevist, wat resulteert in een bijzonder feest der herkenning.

Disney in Concert 12 BasOeijen

Het Metropool Orkest getuigt van kwaliteit en authenticiteit door de wijze waarop zij de vele Disney-hits krachtig en integer ten gehore brengen. Hiermee weten zij de enkele soms vocaal zwakke artiesten op te vangen, soms voelt het namelijk of de machine niet helemaal lekker geolied is als het gaat om de performances van de nogal breed geselecteerde cast. Complimenten mogen dan ook gemaakt worden naar Jamai Loman die twee uur lang de show presenteert en zijn best doet om zoveel mogelijk te interacteren met het iets wat stugge publiek. Hij weet meermaals een lach te toveren op het gezicht van zowel de jonge als de oudere bezoekers. Duidelijk is te zien dat hij ‘thuis’ is in dit genre en dat hij geniet van het feit dat het publiek geniet.

Disney in Concert 9 Bas Oeijen

Disney in Concert kunnen we dan ook beschrijven als twee uur lang genieten… Genieten van een concert waar je automatisch even terug gaat denken aan je eigen jeugd, terugdenken aan al die kleurrijke videobanden die je keer op keer teruggespoelde naar je favoriete stukje. Genieten van het geweldige geluid van het Metropool Orkest en de cast die al die heerlijke liedjes voor je zingt. Maar bovenal genieten van de jongste bezoekers in de zaal gehuld in de gekste Disneyoutfits die het overweldigende concert maar nauwelijks kunnen bevatten.

Geef een reactie