MuziektheaterZhighlightZSlider

Janna Schra, Ruben Hein & Paul de Munnik toegevoegd aan exclusieve show in Theater Amsterdam

Op dinsdag 22 december staan Ricky Koole en Leo Blokhuis exclusief in Theater Amsterdam met het kerstprogramma Whatever Happened To Christmas. Theater Amsterdam is verheugd dat drie artiesten van top formaat zijn toegevoegd aan de show: Janne Schra, Ruben Hein en Paul de Munnik. Zij zullen een bijdrage leveren door diverse nummers ten gehore te brengen. De kaartverkoop voor deze unieke show is onlangs van start gegaan.

Whatever Happened To Christmas is een sfeervol kerstprogramma vol kerstliedjes en mooie verhalen. Ricky Koole zingt, samen met andere muzikale gasten, een bijzondere mix van grote hits en intieme liedjes. De intieme nummers die het behagelijke kerstgevoel oproepen krijgen een rootsy, soulvolle uitvoering. Koole en de muzikale gasten worden begeleid door Ocobar (bekend van onder andere het tv-programma Holland Sport), toetsenist Roel Spanjers (onder andere Normaal) en gitarist/zanger Wouter Planteijdt (onder andere Sjako!).

Whatever Happens to Christmas is alweer het vierde theaterprogramma van het muzikale echtpaar Blokhuis & Koole. Zo stonden ze vorig jaar met hun theaterprogramma Buitenstaanders in de theaters door heel Nederland.

Biografie Janne Schra
Janne Schra (1981) begon haar muzikale carrière met Room Eleven. Met deze band toerde ze door Europa, Japan, Canada en Zuid-Afrika en stond ze onder andere op het Montréal Jazz Festival en Johannesburg Joy of Jazz. Het album ‘Six White Russians and a Pink Pussycat’ (2006) behaalde platina, het in New York opgenomen album  ‘Mmm…Gumbo’ (2008) goud en het optreden in een uitverkocht Carré is vastgelegd op DVD. De band ontving tevens een Essent Award en een Zilveren Harp. Onder de naam Schradinova, tevens haar schilders pseudoniem, bracht Janne in 2011 het in Stockholm opgenomen album ‘India Lima Oscar Victor Echo You’ uit. Daarna heeft ze veel samengewerkt. Met Kyteman nam ze de digitaal verschenen EP ‘Schradinova Live at Kytopia’ op, met Solomon Burke zong ze in Carré, met M. Ward, Kraak & Smaak en De Staat maakte ze nummers en samen met Benjamin Herman nam ze de EP ‘Made in China’ op in Shanghai voor het project ‘In A Cabin With’. In 2013 kwam haar vierde album uit onder haar eigen naam. Samen met een heel bijzondere formatie waarin het Red Limo String Quartet een grote rol speelde, wist ze de grote zalen van ons land weer vol te trekken. Zowel de Volkskrant als de NRC gaven haar liveshow vier sterren. Tot het verschijnen van PONZO: haar 5e studioalbum, heeft Janne uiteraard in vele opzichten niet stil gezeten. Zo bracht ze samen met het Robin Nolan Trio haar liedjes opnieuw uit in de stijl van Django Reinhardt en toerde ze met hen door China, maakte ze met het Noordpool Orkest muziek op de gedichten van M. Vasalis en bracht deze naar de theaters, en maakte ze samen met Torre Florim de titelsong van de dramaserie Hollands Hoop. Begin 2015 verscheen haar vijfde studioalbum: PONZO! Dit album maakte Janne samen met Torre Florim (De Staat) bij hen thuis. Vanaf dat moment staat alles in het teken van de PONZO-tour waarmee ze Nederland opschudt!

Biografie Ruben Hein
Ruben Hein is aan het conservatorium van Amsterdam opgeleid in de hoofdrichting jazz piano. Hij ziet zichzelf ook als zanger en is geen pianist die nu en dan een liedje zingt. ‘Die verhouding is heel evenwichtig, fifty-fifty.’ En het is echt niet alleen maar straight forward jazz wat hij speelt; zijn muziek hangt ergens tussen Bill Withers, Miles Davis en Radiohead in. In augustus 2010 wordt Ruben Hein 3FM Serious Talent met zijn single ‘Elephants’. Loose Fit is het debuutalbum van Ruben. Van dit album verschijnen de singles ‘Elephants’ en ‘Somebody To Love’. Het verschijnt op het legendarische jazzlabel Blue Note Records. In 2012 volgt het derde album Revisited. Ruben speelt hierop samen met drummer Joost Patocka en bassist Ernst Glerum vrij interpretaties op het debuutalbum Loose Fit. Er wordt nadrukkelijk niet gezongen op dit jazzalbum. Ruben wilt na zijn debuutalbum Loose Fit (2010) even iets stevigers voor de opvolger Hopscotch. Dat album komt in april 2013 uit. Ruben Hein legt zijn jazzroots verder bloot en vermengt dit keer ook de sound met meer grooves en funk. ‘Fool By Morning’ is de eerste single afkomstig van Hopscotch, ‘Faith & Fear’ de tweede. Hein wordt in juni 2013 plotsklaps bekend bij het grote publiek door zijn muzikale bijdrage in het programma “Linda’s Zomerweek”, waarin hij de favoriete nummers van Linda’s gasten vertolkte.

Biografie Paul de Munnik
Paul studeerde aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar hij les kreeg van onder andere Joost Prinsen. Daar maakte hij voor het eerst kennis met Thomas Acda die op dat moment nog in hetzelfde gebouw op de Toneelschool zat. Ze studeerden in 1993 af met een gezamenlijke productie waarvoor ze de Pisuisse-aanmoedigingsprijs krijgen. Na zijn afstuderen ging De Munnik ook lesgeven aan de Kleinkunstacademie. In 1995 kwamen Acda en De Munnik bij elkaar om samen een theatershow te maken met de naam Zwerf’On. De show was een groot succes, en ze kregen veelvuldig het verzoek om de liedjes ook op cd uit te brengen. Vanaf dat moment zullen ze zich bezig blijven houden met zowel muziek als theater. In 2007 trok De Munnik samen met Kees Prins en JP den Tex met het liedjesprogramma Op weg naar huis langs de Nederlandse theaters. Ook stelde hij het boek Ik heb een steen verlegd samen, met teksten van de door hem bewonderde Bram Vermeulen. In het najaar van 2010 toerde De Munnik samen met Fernando Lameirinhas en Riet Muylaert door Nederland metBrellando, een voorstelling met liedjes van en geïnspireerd door Jacques Brel. In 2011/2012 toert Paul langs de theaters samen met Maarten van Roozendaal met het programma: Heimwee naar de hemel. Ze zingen daarin nummers van overleden zangers. Begin 2014 kondigen Acda en de Munnik aan te stoppen als theaterduo. Er volgt een uitgebreide afscheidstournee, getiteld NAAM. Eind maart 2015 spelen zij de laatste voorstellingen in Koninklijk Theater Carré waarbij Paul en Thomas geëerd worden met een Koninklijke onderscheiding en de Andreaspenning van de stad Amsterdam.

Geef een reactie