MusicalZhighlightZSlider

Musicalsterren veranderen Breda in Broadway tijdens eenmalige voorstelling

FeestChassé1

Het Chassé Theater in Breda vierde in het weekend van 14 en 15 november haar 20ste verjaardag. Dit feestelijke jubileum werd samen met het publiek uitbundig gevierd tijdens een weekend vol festiviteiten. De taart werd aangesneden en het theater programmeerde diverse bijzondere theatervoorstellingen. Een van deze voorstellingen was de jubileumvoorstelling  ‘From Broadway To Breda’ die op zondag 15 november 2015 eenmalig te zien was in het Chassé Theater.

Het Chassé Theater in Breda opende op 15 november 1995 haar deuren ter vervanging van stadsschouwburg Concordia. Sinds die tijd stonden er al meer dan 7.700 theaterproducties op de planken en verwelkomde het theater al meer dan 5 miljoen bezoekers. Naast dat het theater zich richt op theater zijn er ook al ruim 54.000 films gedraaid. Van de 5 miljoen bezoekers waren er dan ook ruim anderhalf miljoen filmbezoekers die plaatsnamen in een van de drie bioscoopzalen. Het Chassé Theater staat daarnaast bekend om de brede programmering, waarbij zij de mogelijkheid hebben om te programmeren in drie theaterzalen waarbij vooral de capaciteit van de grote zaal met 1430 stoelen opvalt.

Show4

Ook de grote zaal werd tijdens het jubileum niet vergeten, het theater programmeerde op de feestzondag de exclusieve voorstelling ‘From Broadway To Breda’.Een theaterconcert waarbij de créme de la créme van de Nederlandse musicalindustrie het publiek meenam langs diverse Nederlandse musicals. Op het toneel zagen we Pia Douwes, René van Kooten, Stanley Burleson en Willemijn Verkaik de revue passeren. Zij brachten diverse liederen uit Nederlands grootste musicals, waaronder Elisabeth, The Bodyguard, Wicked, Grease en vele andere. De musicalsterren die twee dagen daar voor nog  in de Ziggo Dome stonden tijdens Musicals in Concert namen het publiek op intieme wijze mee langs hun musicalcarrières. Samen hadden zij één ding gemeen: Ze hebben allemaal gespeeld in een musical die ooit ook in het Chassé Theater speelde. Simone Kleinsma vertelde over hoe zij zich altijd thuis voelt in het Chassé, de sfeer is goed en ook de faciliteiten voor de artiesten blijken goed geregeld te zijn. Het publiek wordt onder andere meegenomen langs een aantal van de 33 kleedkamers die het Chassé Theater heeft. Deze blijken namelijk diverse thema’s te hebben, zo staan de kleedkamers in het teken van Charly Chaplin, Ko van Dijk of Edith Piaf. Maar bovenal spreken Kleinsma en haar collega’s hun lof uit voor het Bredase publiek waarbij vooral de hartverwarmende applauzen bij zijn gebleven. Pia Douwes vertelt over haar debuut op Broadway en Willemijn Verkaik neemt ons mee langs haar glansrijke carrière die vooral in het teken staat van de musical Wicked. Als Verkaik uiteindelijk drietalig het welbekende ‘Defying Gravity’ zingt, worden we opnieuw geconfronteerd met haar fantastische stem en weten we waarom zij thuis hoort op het toneel.

René Verkooten vertelt over zijn ervaringen in het Chassé Theater tijdens de productie ‘Beauty and the Beast’ en zingt uiteindelijk een van zijn favoriete liederen uit de musical ‘Jezus Christ Superstar’. Zijn collega Stanley Burlson bewijst dat de rol van ‘De Dood’ in de musical Elisabeth nog altijd op zijn lijf geschreven is. Als uitgedunde variatie op het grootse Musicals in Concert mag de voorstelling From Broadway To Breda de boeken in gaan als een waardige jubileumvoorstelling van het theater in Breda.

 

Geef een reactie