jazzPodiumZhighlight

DJ Maestro presents: Nina Simone – Little Girl Blue Remixed

DJ Maestro, alias Martijn Barkhuis (Groningen, 1970), is een Nederlandse diskjockey, componist en arrangeur. Hij organiseerde onder meer de Dig This! avonden en maakte de Blue Note Trip compilaties die hij samenstelde voor het jazzlabel Blue Note Records. Tegenwoordig staat hij onder contract bij het uit New York afkomstige Jazz label Bethlehem Records. Tevens is hij mede-eigenaar en oprichter van Jazzradio.nl.

In het verleden presenteerde hij elke vrijdag het radioprogramma Traffic Jam bij Arrow Jazz FM en stond hij wekelijks in de Melkweg in Amsterdam met de dansavond Blue Note Trip. Barkhuis was ook enige tijd directeur van Sublime FM. Daarnaast heeft Martijn Barkhuis de festivals IJazz Festival en Swingin’ Groningen geprogrammeerd.

Genoeg om op terug kijken, echter DJ Maestro blijft met nieuw materiaal komen. Dit keer met een album met alleen maar remixes van nummers van Nina Simone. Gedurfd, Ja eigenlijk best wel, want je loopt het risico dat het saai wordt. Echter niets is minder waar. Het blijft boeien keer op keer weer. De nummers zijn voor de meeste liefhebbers wel bekend (wie kent Nina Simone niet?). Het gevaar van remixen is dat je de draad zodanig kwijt raakt dat er van het nummer weinig tot niets over blijft.

Dit album blijft gelukkig, op een uitzondering na, dicht bij de roots. Het is goed afgemixed en loopt eenmaal draaiende als een trein. De afwisseling tussen echte jazz en uitgemixed stukken is subliem te noemen. Een goede balans tussen upbeat en slepende jazz flows maakt het af. Soepel en gelukkig niet dwingend, er is geen must om vanaf het begin tot het einde te luisteren. Je kunt rustig op de shuffle knop kunt duwen, het album blijft je verrassen hierdoor. Het is lekker dansbaar waardoor het uitstekend op feestjes of in het clubcircuit te gebruiken is.

Een aanrader die zo in het rijtje van al haar illustere voorgangers van DJ Maestro past…… (8/10) (V2 Records)

 

Geef een reactie