PodiumZhighlightZSlider

Drie bands zorgen voor prachtige avond in Museum Jan Cunen

Georganiseerd door de cultuurpodium de Groene Engel was er in het Museum Jan Cunen in Oss wederom een prachtige muzikale avond. De muziek was passend bij het druilerige weer; wat dromerig en sfeervol en bovenal verwarmend. De allure van de mooi beschilderde trouwzaal van het Jan Cunen Museum was het decor én het podium voor een drietal bands deze avond.

Als eerste stond op het podium vandaag Rose Mary & Garlic. Met de prachtige stem van zangeres Anne van den Hoogen vormde ze samen met de Cello en toetsen een wonderschoon geheel. Vooral de helderheid van haar stem viel op. Er moest nog wel veel gestemd worden om de gitaar weer in de juiste toon te krijgen. Dat leidde soms wat af van de verder goed opgebouwde set.

image-2015-12-14(3)
De tweede band die het publiek verraste op de oude houten vloer was The Great Communicator’s. Zij hadden duidelijk wat meer rauwe randjes, en wat meer recht toe recht aan muziek, zelfs zonder drummer. Op Eurosonic/Noorderslag zullen ze met hun complete band van zich laten horen. Het laatste nummer brachten ze intiem op een zeer speciale manier a capella gewoon tussen het publiek. Dat was iets waarvoor de locatie zich prima leende.

image-2015-12-14(4)
De afsluiter van de avond was Black Oak, waarvan een van de zangers deze avond eerder nog in Zwolle had opgetreden, en waarvoor hij huiswaarts moest gaan vanuit Groningen. Toch was hij ook hier volledig aanwezig. Black Oak is een samenwerking van de 2 singer-songwriters Geert van der Velde en Thijs Kuijken. Ze brachten een mooie samenzang met wat accenten met de gitaar. Hun nieuwe album staat gepland voor april 2016.

Een prachtige combinatie van locatie en muziek die op een speciale manier samenkomen en elkaar daardoor versterken. Echt een aanwinst voor Oss en omgeving. Er wordt door de muziekliefhebbers al weer uitgekeken naar de volgende editie.

Geef een reactie