ZhighlightZSlider

‘Bloedbroeders’ nu ook verkrijgbaar op DVD

In Bloedbroeders onderzoeken een Turks-Nederlandse onderzoeksjournalist (Sinan Can) en een Armeens-Nederlandse musical-acteur (Ara Halici) hoe hun familie 100 jaar geleden betrokken was bij de Turkse massamoord op de Armeniërs. In deze documentaire/roadmovie ondernemen Sinan en Ara een reis door Turkije en Armenië: van Istanbul naar Jerevan. In hun zoektocht naar de waarheid over de Armeense genocide hebben zij niet alleen emotionele en confronterende ontmoetingen, maar komt ook hun vriendschap onvermijdelijk onder druk te staan.

Tot op de dag van vandaag zijn de meningen over de precieze toedracht van het drama verdeeld. Was het een genocide? Turkije vindt van niet, Armenië van wel. Naast Armenië erkennen 23 andere landen de genocide, waaronder Nederland. Vijandschap en wantrouwen tussen het Turkse en Armeense volk is nog steeds aan de orde van de dag. Niet geheel zonder gevaar reizen Can en Halici van het Turkse Istanbul naar het Armeense Jerevan.

Geef een reactie