MuziektheaterPodium

Oeuvreprijs Kleinkunst uitgereikt aan Lenny Kuhr

Na eerder Joris Schiks, Tineke Schouten en Herman van Veen, was het zaterdag Lenny Kuhr, die gelauwerd werd met de Oeuvreprijs voor Kleinkunst- Cabaret-2015. Utrechts burgemeester Jan van Zanen had de eer om aan Lenny Kuhr in het Schiller Theater Place Royale deze prijs te overhandigen. Deze prijs in de vorm van een bronzen leeuw wordt door de organisatie van dit theater en de organisatie Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst -Cabaret elk jaar ter beschikking gesteld.

Om deze prijs te verdienen wordt door de jury gekeken naar het oeuvre van een kunstenaar, zo sprak de Heer Jan van Zanen. Meegewogen wordt al het werk dat hij of zij heeft voortgebracht. Het Franse woord oeuvre betekent ‘werk’, en in dit geval in de zin van ‘de verzameling van werken’.

De jury roemt het oeuvre van Lenny Kuhr. Het is veelzijdig en uniek, heeft diepgang en haar levenswerk is van bijzondere importantie. Ook verscheen recentelijk een boekwerk van haar hand. Lenny weet tijdens haar optreden, zo bleek ook op deze avond, menig toeschouwer tot ontroering te brengen. De carrière van Lenny omspant bijna vijftig jaar.

Geef een reactie