KunstMuseaZhighlightZSlider

Vermeer kan veilig thuiskomen in Delft

In een ingelaste vergadering heeft de gemeenteraad Delft vorige week ingestemd met het voorstel van B&W om extra middelen beschikbaar te stellen voor de structurele verbetering van de beveiliging van Museum Prinsenhof Delft.

Bij de voorbereiding van de tentoonstelling Vermeer komt Thuis. Het Straatje terug in Delft hebben onafhankelijke deskundigen geconstateerd dat de beveiliging van het museum onvoldoende is voor de huidige collectie en voor het huisvesten van topstukken in bruikleen, zoals Het Straatje van Vermeer.
Daarom heeft het college besloten de raad voor te stellen een reeds voor 2018 voorziene investering te verhogen en naar voren te halen in de tijd, om de bouwkundige en installatietechnische aanpassingen in het museum mogelijk te maken.

Patrick van Mil, directeur van Museum Prinsenhof Delft is blij met het besluit van de raad om de beveiliging van het museum structureel te verbeteren: ‘Dit stelt het museum in de gelegenheid om niet alleen Het Straatje van Vermeer, maar in de komende tientallen jaren ook andere bijzondere tentoonstellingen met waardevolle nationale en internationale bruiklenen in het museum te laten zien.’

De aanpassingswerkzaamheden starten per direct. Om deze reden is de vaste presentatie van het museum vanaf 4 januari enkele weken gesloten voor publiek. De succesvolle tentoonstelling Kijk, Jan Schoonhoven blijft geopend voor publiek. Bezoekers die in deze periode de tentoonstelling over Jan Schoonhoven bezoeken ontvangen een kortingkaart om op een later moment de vaste presentatie van het museum en natuurlijk de tentoonstelling Vermeer komt Thuis te bekijken. Deze tentoonstelling, waarbij voor het eerst in zestig jaar weer een schilderij van Johannes Vermeer in Delft te zien zal zijn, gaat van start op 25 maart 2016.

Geef een reactie