MuziektheaterPodiumZhighlight

The Christmas Show beleeft droomdebuut

Op 26 en 27 december 2015 bracht RTL Live Entertainment in samenwerking met Stage Entertainment de eerste editie van The Christmas Show naar de Amsterdamse Ziggo Dome. Het nieuwe concept telde vijf voorstellingen waarvan er één live op de televisie werd uitgezonden.

The Christmas Show 22

Men zoekt met de kerstdagen steeds meer naar alternatieven om de eeuwenoude traditionele feestdagen door te komen. Inmiddels zijn we al jaren niet meer beperkt tot de woonboulevards en de autocentrums, vooral in de grote steden ontkiemen er steeds meer kerst-gerelateerde evenementen. Vele steden hebben een eigen kerstcircus en ook grote muziekfeesten behoren tot de mogelijkheid om de kerstdagen te vullen. Toch was er tot op 26 december 2015 geen groots kerstspektakel voor het hele gezin. Regisseur David Grifhorst goot samen met zijn creatief team (Eric van Tijn, Maurice Wijnen, Stanley Burleson e.a.) een sprookjesachtig kerstverhaal in een grootschalige spektakelshow en noemde dit ‘The Christmas Show’.

The Christmas Show 26

Dromen verwezenlijken
The Christmas Show vertelt het speciaal geschreven kerstsprookje van de tienjarige Max die nog nooit een witte kerst heeft meegemaakt. Zijn opa (Ron Brandsteder) probeert hem te leren dat ‘dé kerstgedachte’ meer is dan een witte kerst, maar als Max naar bed gaat ontmoet hij de kerstfee (Nicolette van Dam) en haar drie kerstengelen (O’G3NE) die hem leren zijn dromen te verwezenlijken. Max leert zijn fantasie gebruiken waardoor hij in staat is om te zijn wat en waar hij maar wil zijn. Met de kerstfee en haar engelen aan zijn zijde staat Max aan de vooravond van een wel heel bijzondere fantasiereis!

The Christmas Show 15

De charmes van een verhaallijn als deze blijken al direct na aanvang van de voorstelling, de prominent aanwezige ‘fantasie’ biedt voldoende om uit te pakken voor het hele gezin. Van Disney’s Frozen via Marry Poppins tot een geniaal gechoreografeerde vertolking van Home Alone. Niets is te gek! Gedurende de reis van Max ontmoeten we diverse gastartiesten waaronder: Jamai Loman, De Zandprinses, Edsilia Rombley, Justin Beer en het ZO! Gospel Choir. Zij worden veelal vergezeld door een uitgebreid showballet en diverse circusartiesten die het toneelbeeld vormen in het groots opgezette decor.

The Christmas Show 19

De kaarten van The Christmas Show waren niet aan te slepen en ruim 60.000 bezoekers hebben de speciale kerstshows in de Ziggo Dome bezocht. Niet geheel onterecht, want The Christmas Show is een onbeschrijflijke ervaring die de kerstdagen extra glansrijk maken.

The Christmas Show 9-

The Christmas Show terug in 2016
Inmiddels is bekend gemaakt dat wegens het overweldigende succes The Christmas Show ook in 2016 terugkeert naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De exacte data worden later bekend gemaakt.

Foto’s (c) Bas Oeijen

The Christmas Show 1 The Christmas Show 8 The Christmas Show 6 The Christmas Show 2 The Christmas Show 16

Geef een reactie