BoekenZhighlightZSlider

Knausgårdfestival nu al bijna uitverkocht

Van 14 tot 18 januari 2016 organiseert uitgeverij De Geus het Knausgårdfestival: vier dagen lang doet de geroemde en bejubelde Noorse auteur de lage landen aan en zal hij te zien en te horen zijn in Brussel, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Groningen. De verkoop van de tickets is een groot succes. Er zijn al ruim 1500 kaarten verkocht. De Geus zet hiermee een van haar meest succesvolle auteurs extra in de kijker. De Mijn strijd-reeks, waarvan het zesde deel Vrouw net is verschenen, is een monument in de hedendaagse literatuur.

‘Dit evenement is de perfecte afsluiting van de Mijn strijd-reeks. In de afgelopen jaren heeft Karl Ove Knausgård een enorme schare fans opgebouwd. Wij willen hun graag de kans geven hun favoriete auteur live te ontmoeten.’ – aldus Nele Hendrickx, uitgever.

In elk programma tijdens het festival wordt op de een of andere manier aandacht besteed aan Knausgårds unieke schrijverschap. Zo is er een avond met Eric Corton in Paradiso, waarbij de insteek de muziek in het werk van Knausgård zal zijn, in het Van Gogh Museum gaat de auteur dieper in op zijn relatie tot kunst en in samenwerking met het tijdschrift Hard Gras wordt het verband tussen literatuur en voetbal onder de loep genomen. Dit naar aanleiding van het verschijnen van Uit & Thuis op 19 februari, het nieuwe boek van Knausgård, dat hij schreef met zijn vriend Fredrik Ekelund over voetbal, vriendschap en andere zaken van levensbelang.

Fijne avondprogramma’s, signeersessies en leesclubontmoetingen, het wordt onmogelijk om Karl Ove Knausgård die dagen te missen.

Karl Ove Knausgård is in 1968 geboren in Noorwegen. Eerder verschenen bij De Geus zijn roman Engelen vallen langzaam, en daarna Vader, Liefde, Zoon, Nacht, Schrijver en Vrouw, de zes zeer persoonlijke, autobiografische romans van de Mijn strijd-reeks. Deze veelvuldig geprezen en controversiële serie wordt gezien als een van de grootste literaire projecten ooit in Noorwegen. Knausgård heeft ook in Nederland en België oneindig veel lof gekregen voor alle tot nu toe verschenen delen en hij wordt, mede dankzij zijn groeiende populariteit in Engeland en de Verenigde Staten, nu al tot de grootste schrijvers van deze tijd gerekend.

Geef een reactie