operaPodiumZhighlightZSlider

Succesproductie Owen Wingrave beleeft Duitse première in Theater Osnabrück

Opera Trionfo’s succesvolle productie van Benjamin Brittens opera Owen Wingrave gaat op zaterdag 16 januari 2016 in première in Theater Osnabrück. In de eerste helft van het jaar is de voorstelling daar achttien keer te zien. Owen Wingrave is de eerste internationale coproductie van Opera Trionfo. Ook voor toekomstige producties zal Opera Trionfo gaan samenwerken met buitenlandse partners.

Hetzelfde team dat de voorstellingen in Nederland maakte, reist af naar Osnabrück: regisseur Floris Visser, decor- en kostuumontwerper Gary McCann en lichtontwerper Alex Brok. De Nederlandse sopraan Francis van Broekhuizen, die veelvuldig geprezen werd vanwege haar vertolking van Miss Wingrave, maakt met deze rol haar operadebuut in Duitsland.

De productie van Benjamin Brittens Owen Wingrave ging op 11 januari 2013 in de Haarlemse Stadsschouwburg in première en was daarna in 20 theaters door heel Nederland te zien. In de pers kreeg Owen Wingrave uitbundige lof met vier- en vijf-sterren-recensies. nsubscribe

Floris Visser is een graag geziene gast in Theater Osnabück, waar hij al eerder met succes Puccini’s La Bohème ensceneerde. Floris Visser is een van de succesvolste jonge operaregisseurs in Nederland. Zijn enscenering van Glucks Orphée et Eurydice voor de Nederlandse Reisopera is vorige week door de lezers van Place de l’Opera uitgeroepen tot Opera van het Jaar 2015, met meer dan de helft van de stemmen.

Floris Visser werd in 2013 artistiek directeur van Opera Trionfo, nadat hij indruk had gemaakt met Brittens Owen Wingrave. In datzelfde jaar kreeg hij de Charlotte Köhler Prijs voor Theater uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Ook internationaal valt zijn talent op. In mei 2014 voerde hij de regie over Mozarts Così fan tutte aan de Bolshoi Opera in Moskou – als eerste Nederlander en jongste regisseur ooit die door het beroemde operahuis is uitgenodigd. Zijn enscenering is door de Russische media unaniem de hemel in geprezen. In Duitsland liet hij meerdere keren van zich horen. Voor het Theater Osnabrück regisseerde hij in 2013 Puccini’s La Bohème. In 2015 werd hij door pers en publiek in de Staatsopera van Hannover toegejuicht voor zijn productie van Janáčeks Jenůfa.

Geef een reactie