PodiumZhighlight

Elske DeWall – Velvet Soldier

Na haar vorige album ‘Brave’ uit 2012, waarop o.a. de titel ‘This Game’ van de tv serie ‘Moordvrouw’ stond, werd het even stil rond de Friese singer/songwriter Elske DeWall. Maar na bijna vier jaar is er nu haar derde album ‘Velvet Soldier’. Een album die op een bijzondere manier werd opgenomen. In de Wisseloord Studios in Hilversum speelde met haar band de nummers voor een publiek van 100 aanwezigen, terwijl de nummers op dat moment ook gelijk werden opgenomen voor het album.

De openingstrack (en tevens de eerste single) ‘Blackwater’ is een soulachtige track die in in het verlengde ligt van haar vorige album. Het is één van de weinige uptempo songs op het album. Waarvan ‘The Fall’, een fijne uptempo track met funky gitaarriff, een uitstekende volgende single zou kunnen zijn. De folk-invloeden die op haar debuutalbum ‘Balloon over Paris’ veel aanwezig waren zijn op dit album terug te horen in ‘Hercules’, ‘Kings’ en de afsluiter ‘Forever Like This’.

De rest van het album bestaand vooral uit sobere ballads. Waaronder het geslaagde duet ‘One Day’ met Ed Struijlaart. En met het soulvolle ‘Be Around’ (dat tekstueel qua thema overeenkomsten heeft met ‘Remedy’ van Adele) en ‘War’ weet ze ook veel indruk te maken.

Het albums heeft echter iets te veel ballads. Haar vorige twee albums waren juist door de afwisseling van uptempo songs, soulachtige nummers en ballads fijne gevarieerde albums. Die variatie wordt op ‘Velvet Soldier’ helaas gemist. Met nummers als ‘The Fall’ en ‘Be Around’ bewijst Elske DeWall wel opnieuw perfecte liedjes te kunnen schrijven. (7,5/10) (Eigen beheer)

Geef een reactie