KlassiekPodiumZhighlightZSlider

Eigenzinnige Mattheus Passie op tournee door Nederland

In de maand maart zal Tango Extremo afwisselend met de Nederlandse sopraan Pearl Jozefzoon en Ekaterina Levental met een bijzonder programma door het land touren: een eigentijdse versie van het grootste klassieke meesterwerk van West-Europa: de Mattheus Passie. Hierin zullen zij worden bijgestaan door theatermaker Peter Faber en bariton Job Hubatka.

De Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach vertelt het verhaal van de laatste dagen van Christus. Rond Pasen 2016 kunt u dit muzikale monument eens op een geheel nieuwe manier beleven, namelijk in een wel heel bijzondere uitvoering waarin klassieke muziek en Argentijnse tango elkaar ontmoeten. Acteur Peter Faber heeft de rol van Evangelist die de hertaling van theatermaker Jan Rot van het lijdens- en sterfverhaal ten gehore brengt.

Pearl Jozefzoon, bekend van ‘The Voice of Holland’ en van het televisieprogramma ‘Mattheüs Masterclass’, neemt verschillende recitatieven en aria’s voor haar rekening. Zij was afgelopen seizoen te zien in alle grote theaters met de musical Dreamgirls. Zij wisselt af met Ekaterina Levental (zie speellijst). Ekaterina studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en zij zong eerder onder meer bij De Nationale Opera.

Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti, Pacuvio en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok geniet hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria.

Tango Extremo voegt op haar beurt de Latijns-Amerikaanse dimensie toe aan deze Paasvoorstelling. Tango Extremo heeft zich de afgelopen 12 jaar gespecialiseerd in de muziek uit het Argentijnse Río de la Plata gebied en diverse cross-overs vanuit het tango nuevo idioom. Het ensemble heeft een niet meer weg te denken plaats in het Nederlandse muziekleven weten te veroveren.

Geef een reactie