BoekenZhighlight

Ijsmoord 14 februari in Amsterdam

Aanstaande zondagmiddag, op 14 februari, wordt boekhandel Scheltema’s etalage in Amsterdam omgetoverd tot de coolste/koelste etalage ooit. Aanleiding is het boek IJsmoord, de nieuwe thriller van Fred Vargas.
IJsmoord is ijzingwekkend spannend en speelt deels op IJsland. Om een bijzondere sfeer te creëren die de sfeer van het boek weergeeft, is het boek geplaatst in een groot ijsblok dat langzaam zal smelten gedurende de middag.

 

Fred VargasFred Vargas is de best verkochte misdaadauteur in Frankrijk. Ze verkocht meer dan tien miljoen boeken die gepubliceerd zijn in veertig landen. Daarnaast is ze winnares van vele literaire prijzen, waaronder de Europese prijs voor Misdaadliteratuur en de CWA Dagger Award. Ook in Nederland geniet ze steeds meer bekendheid. Ze wordt steevast lovend besproken in de pers.

Joris Luyendijk is groot fan van Fred Vargas en haar Adamsberg-reeks. Het laatst verschenen deel in de reeks isIJsmoord. Het boek is verschenen op 25 januari en verkrijgbaar bij de bekende boekenwinkels.

 

IjsmoordOver het boek
In Parijs worden kort na elkaar twee doden aangetroffen. Alles wijst op zelfmoord, op één ding na: het vreemde symbool dat in de buurt van beide slachtoffers wordt gevonden. Is het de letter ‘H’, of moet het soms een guillotine voorstellen? Wanneer inspecteur Adamsberg erbij wordt gehaald, ontdekt hij nog een overeenkomst: jaren geleden hebben beide slachtoffers deelgenomen aan dezelfde, met mysteriën omgeven reis naar IJsland. Terwijl in Parijs de moorden op het voormalige reisgezelschap doorgaan, vertrekken Adamsberg en zijn team naar het hoge Noorden. Wat is daar ooit gebeurd? Zullen de ijsnevelen rond deze zaak ooit optrekken?

Geef een reactie