BoekenZhighlightZSlider

The Secret Sisterhood – Uit! het ex-verwerkingsboekje

Hey jij daar! Ja, jij! Jij daar, alleen op de bank achter je tablet in je snuggie. Zit je daar weer alleen zielig te zijn met je lading aan chocolade? Heb je net weer afscheid genomen van de zoveelste eikel in je leven en vier je Valentijnsdag met chips en slechte series? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Er is hoop! Meer hoop dandat je je nu kunt voorstellen. Gooi alles weg, op je tablet na (want die kan niet zo goed tegen gooien) en sla heel snel UIT! Het ex-verwerkingsboekje open van The Secret Sisterhood, en over elf weken ben jij namelijk over die asshole heen!
(inclusief recepten en verwerkingsopdrachten!)

Je zult gaan shinen als een ster aan de hemel van een warme zomeravond, je zult opbloeien als een roos in het voorseizoen en uiteindelijk ga je de meest zelfverzekerde single-lady zijn die op de datingmarkt rondloopt. De Secret Sisterhood heeft speciaal voor tijdelijke losers zoals jij het ‘UIT! – Het ex-verwerkingsboekje’ geschreven, om je te steunen, je te behoeden voor domme acties, maar bovenal om je te scholen tot de meest bad-ass ex-vriendin uit het liefdesleven van je ex.

Serieus, het is echt zo. Samen met de Secret Sisterhood ga je zeven fases doorlopen waarbij het verwerken van je liefdesverdriet de rode draad zal vormen. We beginnen bij het WTF-begin, want what the fuck: Je bent gedumpt! Na vijf dagen schiet je in de ontkenningsfase waarbij de Secret Sisterhood je gaat ondersteunen om dat te (h)erkennen en te verwerken. Al die zooi van je ex moet het huis uit en je inventariseert je (nog) zielige leven. Maar dan slaat het weer terug, dat misselijke lege gevoel. Maar nu moet je je niet terugtrekken (do not disturb), 10 dagen lang ga je voor jezelf zorgen en de toekomst eens voorzichtig bekijken.

Maar dan, mag je (eindelijk) je woede erkennen. Met een lading aan tips, tricks en do & don’ts helpt de Sisterhood je met geniale wraakacties zodat je nuchter en handelingsbekwaam de vijfde fase tegemoet kan. De ‘Ja-Maar’ fase waarbij je zo dom gaat zijn om alles te rationaliseren. Maar potverdikkie, je gaat niet terug! Je wordt bijgestaan om je overwegingen uit te bannen tot een absolute ‘NEE!’ waarop je wellicht weer in een zielig dipje belandt (fase 6). Maar, er komt een moment, 128 pagina’s later, dat je denkt: Yeah Baby, het is beter zo! (Fase 7). En dan, dan ben je de meest zelfverzekerde, sexy, daadkrachtigste ex-vriendin die er maar kan zijn. De jongens liggen aan je voeten (inclusief je ex) maar jij bent de chick! En terecht, want verdomd, wat ben je sexy! Als je maar niet, nee, gewoon niet! Nee! Seks met je ex is slecht.

Wacht? Serieus, waarom?
Shit, dan maar naar pagina 150: ‘Oops we did it again’

Uitgeverij Spectrum, ISBN 9000340691
4 out of 5 stars (4 / 5)
Koop online

Geef een reactie