MuziektheaterPodiumZhighlightZSlider

Kleinsma keert terug naar de essentie van theater met Simone!

Simone Kleinsma, of ook wel de ‘moeder’ van de Nederlandse musicalindustrie, is dit theaterseizoen eens een keer niet te zien in een grootschalige musicalproductie. Simone Kleinsma, die vorig seizoen nog een hoofdrol vertolkte in de musical ‘Moeder Ik Wil Bij De Revue’, trekt de komende maanden langs de theaters met een intieme solovoorstelling getiteld ‘Simone!’.

Simone Kleinsma, die afstudeerde aan de Amsterdamse Kleinkunst Academie is al vanaf haar jonge jaren niet van het podium af te slaan. Op 19 jarige leeftijd ontving zij de Pisuisse Prijs waarop ze na haar afstuderen samen met Gerard Cox de theaters introk met de cabaretvoorstellingen Niemand Weet Dat Ik Repelsteeltje Heet en later de voorstelling De Steilewandrace. Simone schoot al snel in de stroomversnelling en vanaf de jaren ’80 verscheen Kleinsma in diverse musicals. Uiteindelijk stond ze twee jaar lang aan de zijde van André van Duin in zijn revuevoorstelling. In de jaren daarna volgden rollen in grote musicalproducties waaronder Chicago, Mamma Mia!, Sisteract en recentelijk Moeder Ik Wil Bij De Revue. Tussendoor bracht Kleinsma in 2008 en 2010 twee solovoorstellingen die met open armen werden ontvangen door pers en publiek. Met haar nieuwe solovoorstelling genaamd Simone! zoekt Kleinsma opnieuw de intimiteit op van de lokale theaters waar zij haar nieuwe personalityshow ten tonele brengt.

Tijdens deze derde avondvullende solovoorstelling laat Kleinsma het achterste van haar tong zien, de musicalgodin van Nederland weet zichzelf als mens meer dan ooit te profileren voor haar publiek. De musicalster laat in haar voorstelling Simone! haar musicalcarrière varen en neemt het publiek mee in haar persoonlijke leven. Een leven dat net als bij ieder ander mens vele mooie en mindere mooie herinneringen kent. Zo vertelt Kleinsma over hoe relaties in haar leven zijn stukgelopen en hoe ze opnieuw de liefde van haar leven trof. Verlies speelt een grote rol in dit intieme en zeer persoonlijke theaterprogramma. Zo vertelt Simone over haar overleden moeder en haar ongeboren dochtertje. Vragen als ‘Hoe zou het leven nu zijn?’ staan daarbij centraal.

Haar indrukwekkende en soms ontroerende monologen worden afgewisseld met muziek waaraan Kleinsma zelf waarde aan hecht. Nummers waarvan Kleinsma zelf vindt dat ze gehoord moeten worden en veelal sluiten deze nummers naadloos aan op haar persoonlijke verhalen. Zowel nummers uit de oude doos, als vertalingen en covers pur sang passeren de revue. Allen uiteraard vol passie en emotie gezongen, waarbij haar fenomenale stem zonder toeters en bellen mag schitteren.

Samen met pianist Bernd van de Bos keert Kleinsma terug naar de essentie van theater. Klein, intiem en persoonlijk verpakt in een krachtige theateravond vol prachtige muziek en verhalen. Daar waar nodig vlijmscherp, geestig en herkenbaar. Simone! is een theatervoorstelling die je na aan het hart gaat, je hoort het, je ziet het én je voelt het.

Geef een reactie