jazzKlassiekPodiumZhighlightZSlider

Het Metropole Orkest wint een Grammy Award!

Nederland heeft er een Grammy bij! Het Metropole Orkest heeft voor het album ‘Sylvia’, dat ze samen met Snarky Puppy uitbrecht, een Grammy Award gewonnen. Dat heeft de organisatie van de Grammy Awards maandagavond bekend gemaakt in Los Angeles.

Het Metropole Orkest won de Grammy samen met de Amerikaanse band in de categorie ‘Best Contemporary Instrumental Album’, een geweldige prestatie. Het was voor het orkest de zeventiende keer dat ze genomineerd was. De Awards worden vannacht uitgereikt tijdens een show in Los Angeles. In 2011 won het orkest ook al een Grammy Award, voor de uitvoering van ’54’ met John Scofield, in de categorie ‘Best Instrumental Arrangement’

Het Metropole Orkest niet als enige Nederlandse nominatie

Naast Het Metropole Orkest waren er nog twee Nederlandse nominaties: In de categorie ‘Best Choral Performance’waren Bernard Haitink en Peter Dijkstra als respectievelijk dirigent en koordirigent van ‘Missa Solemnis’, uitgevoerd door koor en orkest van de Bayerischer Rundfunk, genomineerd; In de categorie ‘Best Surround Sound Album’ was Surround technicus Erdo Groot genomineerd voor het album ‘Shostakovich: Symphony No. 7’ van the Russian National Orchestra o.l.v. Paavo Järvi.

‘Sylva’ is opgenomen in het Energiehuis Dordrecht in april 2014. De opname werd mede mogelijk gemaakt door middel van crowdfunding. Na de release in april 2015 gaven Snarky Puppy en het Metropole Orkest concerten in Rotterdam, Parijs en Coutances (FR). Binnenkort zullen het Metropole Orkest en Snarky Puppy opnieuw samen optreden.

Het album is nog steeds een van de best verkochte cd’s van het moment.

 

Geef een reactie