BoekenZhighlightZSlider

Wervelende nieuwe roman van Thomas van Aalten

Eind deze maand verschijnt de nieuwe roman van Thomas van Aalten, Henry!. Een wervelende roman over de gloriedagen van de Nederlandse tijdschriftenindustrie. Vol feiten en inzichten uit de wereld van rokerige vergaderzalen, onstuimige borrels en ambitieuze journalisten – en een ware pageturner!

Nederland, begin jaren zestig. De welvaart groeit en twintiger Henry Imholz, wereldburger en zoon van een steenrijke ondernemer, voelt dat haarfijn aan. Na een baantje als dagbladverslaggever bij een stadskrant besluit hij zijn eigen tijdschrift op te zetten: Henry!. Het blad bevat flitsende reportages, een societyrubriek, spraakmakende interviews en advertenties voor de nieuwste mode, trendy drankmerken en snelle auto’s. Een generatie van welvarende jonge mannen en vrouwen verslindt het blad. Maar als eind jaren zestig het optimisme in Nederland plaatsmaakt voor maatschappelijke onrust, lijkt de eigenwijze hoofdredacteur zijn doelgroep uit het oog te verliezen. Een drama in het privĂ©leven van Henry brengt het voortbestaan van zijn tijdschrift in gevaar.

Henry! is een meeslepende roman over de even romantische als grillige hoogtijdagen van de Nederlandse tijdschriftenindustrie, van eind jaren vijftig tot begin jaren tachtig van de twintigste eeuw.

Koop dit boek bij Bol.com

Geef een reactie