KunstZhighlight

Maarten Baas en Bas van Abel ambassadeurs jubileumeditie Dutch Design Week

Ontwerpers Maarten Baas en Bas van Abel zijn de nieuwe ambassadeurs van Dutch Design Week (DDW). Dat maakte de organisatie van het evenement (Dutch Design Foundation) bekend. Baas en Van Abel vervullen tijdens en in aanloop naar de week zowel representatieve als inhoudelijke taken. Beiden geven een gezicht aan de 15e editie van de week, die plaatsvindt van 22 tot en met 30 oktober 2016 in Eindhoven (Nederland).

Motivatie
Sinds 2009 stelt DDW twee partijen uit het ontwerpveld aan als pleitbezorgers van Dutch design in het algemeen en de week in het bijzonder. De ambassadeurs zetten hun netwerk in om verbindingen te leggen en beginnende collega’s op weg te helpen, vormen een klankbord voor deelnemers, media en bezoekers, en ontwikkelen samen met de organisatie verschillende activiteiten die tijdens de week zullen plaatsvinden.

Dutch Design Foundation ziet uit naar de samenwerking met deze internationaal gewaardeerde ontwerpers. De organisatie van DDW onderstreept met de aanstelling van Maarten Baas ook dit jaar het groeiende belang van interdisciplinair werken en geeft het ruim baan aan het experiment, cross-overs en het conceptuele denken. De keuze voor Bas van Abel past bij de overtuiging van de organisatie dat er een toenemende, breed gedragen behoefte is aan nieuwe denkrichtingen voor maatschappelijke vraagstukken en eerlijke, duurzame producten.

Geef een reactie