CabaretPodiumZhighlightZSlider

Max van den Burg maakt AMOK

“Welkom bij Max van den Burg; de pretentieloze entertainer, de komiek, de innemende verhalenverteller, de zanger, de gitarist, de danser, de imitator, de absolute topperformer. Al zijn kanten komen aan bod in zijn derde avondvullende show AMOK; een veelzijdig theatraal en muzikaal eenmansspektakel dat u een heerlijk avondje no-nonsense cabaret gaat bezorgen”. Aldus de aankondiging.

3190

 

Helaas bleek de animo niet al te groot en het publiek dat er wel was had duidelijk een afwachtende houding aangenomen. Van de gewenste publieks participatie kwam dan ook weinig terecht. De nuchtere Brabander bracht een gevarieerde show. De scene over het singer songwriters syndroom is al in de media geweest en daarom weinig verrassend. Ook zijn lied “Like me” (op de melodie van Het Dorp) was al te zien op youtube. PR technisch slim gedaan en een goede reclame, maar daarmee zijn wel de twee hoogte punten uit de show van spontaniteit ontdaan.

3051

 

Zijn betoog over zijn vrienden met kinderen (en hij niet) miste de finesse bij gebrek aan originaliteit of spitsvondigheid. In dat op zich zit de kracht van cabaretier Max meer in het acteerwerk. Max speelt de showman, maar steelt nog niet echt de show. Al met al brengt hij een vermakelijk programma dat het vooral moet hebben van de ludieke muzikale inbreng en het komische acteerwerk. Ik zie hem dan ook meer als een entertainer dan een cabaretier.

 

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

3105

Geef een reactie