BoekenZhighlightZSlider

Sofie Dumont – Op de groei 1: Lekker eten begint in de buik

De Vlaamse Sofie Dumont is een van de beste chef-kok’s van België en naast een programma op VTM presenteren, schrijf Dumont (natuurlijk) ook kookboeken. Binnenkort komt haar boek ‘Op de groei 0 – 02 Samen eten is lekker en leuk’ uit bij Uitgever Manteau, maar vorig jaar kwam eerst haar ‘Op de groei 1: Lekker eten begint in de buik’. Sofie schreef  het kookboek speciaal voor tijdens de zwangerschap en de 9 maanden erna. Het is vooral gericht op voedingsstoffen die het kindje in de buik nodig heeft en de ‘maaltijden’ die je voor je kindje kan bereiden vanaf dat het de eerste hapjes mag eten.

De titel ‘lekker eten begint in de buik’ kan je eigenlijk heel letterlijk nemen. Tijdens de zwangerschap proeft de baby al veel smaken. Alles wat jij eet komt in het vruchtwater terecht. Eet jij iets zoetig, dan zal het vruchtwater zoet smaken. Sofie Dumont heeft daarom in dit boek geprobeerd zoveel mogelijk verschillende smaken in de recepten te stoppen, want hoe meer meer smaken de baby in de buik krijgt hoe makkelijker eter het buiten de buik is. Interessant!

Het boek is onderverdeeld in de eerste, tweede en derde trimester van de zwangerschap. In elke trimester zijn er weer andere voedingsstoffen belangrijk en Sofie heeft hiervoor heerlijke recepten met prachtige foto’s op een rijtje gezet. Denk aan drankjes, soepen, salades, ontbijt, hoofdgerechten, desserts en gezonde snackjes. Sowieso zijn vrijwel alle recepten in het boek gezond en gemaakt van natuurlijke producten. Soms vind ik het ietwat ver gezocht, maar dan pas ik het aan op mijn manier. Kookboeken hoeven er ook niet te zijn om één op één te kopiëren. Je kunt er natuurlijk ook inspiratie uit op doen. Ow, en als je last hebt van zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid en maagzuur vind je in dit boek ook nog natuurlijke remedies er tegen.

Vooral de recepten voor de baby na de geboorte zijn erg fijn. Wat een variatie! Van een recept met moedermelk tot een babyprakje van quinoa, zalm, tomaat en paksoi. Je vindt het allemaal. Erg leuk, want Sofie maakt combinaties die je zelf nooit zou kunnen bedenken. Als extraatje staan er ook nog heerlijke hapjes in voor bijvoorbeeld een babyshower/babyborrel ( of gewoon stiekem voor een verjaardagsfeestje). Denk hier aan aparte smaken popcorn, alcoholvrije cocktails, cakejes en iced tea.

‘Op de groei 1: Lekker eten begint in de buik’ is een boek boek dat zwangere vrouwen en jonge moeders goed kunnen gebruiken. Super handig en wat ook altijd een pré is, is wanneer de vormgeving van een kookboek mooi is. Het oog wil ook wat en als er prachtige foto’s in staan nodigt dat ook uit om aan de slag te gaan. Wie wil nou niet dat lekkere eten van op het plaatje? Al moet ik eerlijk zeggen dat het bij mij in het echt er nooit zo mooi uit komt te zien…

Overigens is dit een heel leuk cadeau voor mommies to be. Ken jij iemand die nu zwanger is, dan kan je haar hiermee erg blij mee maken. En de kleine spruit ook! ‘Op de groei 1: Lekker eten begint in de buik’ is een van de weinige boeken om je baby goed en gevarieerd mee op te voeden!

Uitgeverij: WPG Uitgevers BE, ISBN 9022331830
4 out of 5 stars (4 / 5)
Koop online

Geef een reactie