BoekenZhighlight

Vertaalrechten Hendrik Groen verkocht aan VS

Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen, is voor een bedrag met 6 cijfers aan de Amerikaanse uitgeverij Grand Central (onderdeel van Hachette) verkocht. De Verenigde Staten is het 26e land waaraan de vertaalrechten zijn verkocht.

‘Het is zeer uitzonderlijk dat een Nederlands boek verkocht wordt aan de VS, we zijn dan ook ontzettend trots op Hendrik Groen. Hij heeft een mooi thuis gevonden bij een van de grootste uitgeverijen van Amerika, met een zeer bevlogen uitgeefster die ervoor zal zorgen dat ook de Amerikanen onze Hendrik in hun hart gaan sluiten.’ Paloma Sanchez van Dijck, uitgever Meulenhoff Boekerij

In Pogingen iets van het leven te maken, dat in juni 2014 verscheen bij uitgeverij Meulenhoff, laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met het wel en wee van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Als antwoord op het eeuwige klagen, het zuchten en steunen, de halsstarrigheid en het misplaatste ongeduld van bejaarden richt Groen samen met zes medebewoners de rebellenclub Omanido (Oud-maar-niet-dood) op. Door zijn scherpe gevoel voor humor, eerlijke bespiegelingen over ouder worden en kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland heeft Hendrik Groen de harten van vele lezers, boekhandelaren en critici veroverd. Van zijn geheime dagboek zijn meer dan 75.000 exemplaren verkocht, het staat nog steeds in de bestsellerlijst en productiemaatschappij BlazHoffski/Dahl TV kocht de tv-rechten.

Hendrik Groens nieuwe dagboek Zolang er leven is verscheen vorige week en kwam meteen in de top 5 van de bestsellerlijst.

Geef een reactie