CabaretPodiumZhighlightZSlider

Javier Guzman zorgt voor een uitverkocht Gasthoes

Afgelopen zondag speelde Javier Guzman alweer voor de vierde keer bij Stichting Kukeleku in ‘t Gasthoes in Horst a/d Maas. En met enige trots kan er worden gezegd dat het wederom uitverkocht is. Daar waar de programmering vooral rust op jong aanstormend talent of de wat meer artistieke cabaret gerelateerde kleinkunst mag je Javier Guzman toch wel rekenen tot één de bekendste cabaretiers van de huidige tijd.

javier guzman (5)

Zes adembenemende, soms beklemmende, avondvullende programma’s achterlatend, is dit Guzman’s zinderende zevende. Daar waar z’n vorige show, ‘Delirium’, vooral rustte op zijn verslavingsverleden kijkt hij in deze show, letterlijk en figuurlijk, nuchter de wereld in. Schuchter om zich heen kijkend aanschouwd hij het dagelijks leven met een venijnige scherpe blik. Het verleden is geweest, maar hoe ziet de toekomst eruit? Kleine en grote ergernissen passeren de revue en worden in een absurd daglicht gesteld.
javier guzman (3)
Zijn ervaring als stand-up comedian komt goed van pas als er tijdens de voorstelling tot twee maal toe iemand uit het publiek wegloopt. De een associeert een dialoog van Guzman met z’n constatering dat hij de lichten van de auto (waarschijnlijk) nog aan heeft staan. De ander moet gewoon plassen. Wel erg jammer voor hem want daarmee mist hij helaas de beste grap van de avond over de banaan. Hoe dat zit? Dat blijft tussen de bulderende zaal, de mee lachende vriendin en Guzman.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

javier guzman (2)

 

Geef een reactie